12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Vatrogasna zajednica Općine Farkaševac dobit će novo vozilo vrijedno više od 200 tisuća eura

Nove vijesti

U utorak navečer održana je 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac koja je počela davanjem prisege novog vijećnika s liste HDZ-a Božidara Mavrića koji je u vijeće sjeo umjesto Gorana Bačanija koji je svoj mandat stavio u mirovanje. U aktualnom satu niz vijećnika postavio je svoja pitanja koja su se odnosila od iznosa ulaganja u  općinska naselja, zakupa poljoprivrednog zemljišta do problema u prometu. Na sjednici su usvojene Odluke o visini grobnih naknada na mjesnim grobljima u vlasništvu Općine Farkaševac i visini naknada za usluge vaganja na vagama u Bolču i Farkaševcu koje su usklađene s uvođenjem eura, tako da nije došlo do značajnije promjene. Vijećnici su usvojili i Odluku o o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora o dodatnim sredstvima za financiranje Vatrogasne zajednice općine Farkaševac koja će za 15-tak dana dobiti novo vozilo za intervencije.

– Riječ je o novom polovnom vozilu proizvedenom 2017. godine s 5 tisuća litara zapremnine. Cijena vozila je oko 200 tisuća eura čime smo zadovoljili potrebe naše Vatrogasne zajednice za duže vrijeme, reako je načelnik Matija Copak.

Na sjednici je usvojen Zaključak i da se ne da suglasnost na primjenu cjenika za obavljanje javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području OpćineFarkaševac koncesionaru koji je predložio da cijena po jednom odvozu bude 1,80 eura, tako da bi cijena s fiksnim dijelom bila 8,57 eura za jedan odvoz otpada mjesečno, za dva mjesečna pražnjenja kante 10,38 eura, a za tri 12,19 centi. S obzirom da načelnik neće dati suglasnost  na predloženi cjenik, na koncesionaru je sada da predloži novi. Zadnja točka dnevnog reda bila je odabir ponuditelja za održavanje nerazvrstanih cesta i održavanje javnih površina. U Općinu su stigle dvije ponude, tvrtke CMB d.o.o. iz Kloštar Ivanića i domaće tvrtke Žeđ promet. Budući da je tvrtka CMB ponudila nižu cijenu ona će u narednom razdoblju održavati nerazvrstane ceste i održavati javne površine na području općine.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika