Poslije dvije godine prisilne stanke zbog pandemije koronavirusa, Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije je ponovo organizirao popularan dvoranski malonogometni turnir „Petica“ na kojem participiraju mlađe uzrasne kategorije. Dakle, time je uspješno nastavljena višegodišnja tradicija koju su svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu te ovog samog događaja ovoga podneblja dočekali s ogromnim uzbuđenjem, a organizator Igor Blagojević, inače HNS-ov instruktor za mlađe kategorije je, baš kao i već spomenuti Nogometni savez BBŽ-a od svih ovogodišnjih sudionika primio samo riječi pohvale.

Samim time, ovogodišnje izdanje „Petice“ je zasjalo punim sjajem. Tome u prilog ide činjenica što su se u pet uzrasnih kategorija: U9, U11, U13, U15 i U19 (juniori) sveukupno prijavile čak 92 momčadi. Stoga, kvaliteta je bila na vrhunskoj razini, okupljena publika je imala prilike uživati u mnoštvu odličnih poteza budućih nogometnih te malonogometnih zvijezda, a ta brojka 92 nije samo rekord u našoj županiji. Naime, obzirom na sve izrečeno, ovogodišnja „Petica“ se bez imalo ustručavanja i lažne skromnosti može svrstati u sam vrh hrvatskog nogometa te se niti jedan drugi savez u Republici Hrvatskoj ne može podičiti nečim sličnim. Dodatna draž ovoj hvale vrijednoj priči jest ta što je događaj prepoznat i od momčadi izvan granica Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i sportaša iz mađarskog grada Kapošvara.

Izlučna natjecanja „Petice“ su održana u: Daruvaru, Grubišnom Polju, Garešnici i Čazmi, dok se čin velikog finala zbio u Bjelovaru. Treba naglasiti da su kategorije U13 u kojoj su pobjedu odnijeli igrači garešničkog Garića, odnosno U15 u kojoj su se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli malonogometaši Daruvara odigrane prije Novogodišnjih praznika pa je u Bjelovaru završnica održana u kategorijama: U9, U11 te U19.

Naslov prvaka u najmlađoj kategoriji, dakle onoj U9 su osvojili nogometni početnici NK Bjelovar koji su u finalnom dvoboju krajnjim ishodom 2:0 savladali momčad Lipika 1985. Treća pozicija je pripala Daruvarčanima, a četvrti su bili limači iz Ivanske. Kategorija U11 je prvo mjesto donijela nogometnim pionirima pakračkog Hajduka. Oni su do ove laskave titule došli finalnim trijumfom nad vršnjacima iz Lipika ishodom 3:1, dok su do bronce stigli maleni Daruvarčani koji su se boljima pokazali od garešničkog Garića. I za kraj ovog izlaganja nam je ostala ona najstarija kategorija – U19, odnosno juniori. U njoj su prvaci postali Garićevci koji su savladali vršnjake NK Sloga Bjelovar rezultatom 4:3. Broncom su se morali zadovoljiti juniori HNK Rovišće, a četvrta pozicija je pripala Brestovčanima.

Kao definitivan zaključak nam preostaje još samo čestitati svim sudionicima, ali i najboljim sastavima koji su dokazali kako se ne moramo bojati za nogometnu, odnosno malonogometnu budućnost. Isto tako, već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo iduće izdanje super popularne „Petice“.