Ako nešto znate javite policiji: Noćas je na zatvorenom pašnjaku obitelji Pušeljić ustrijeljena kobila Indi

Obitelj Pušeljić danas je ostala zgrožena kada su došli na pašnjak i našli ustrijeljenu svoju kobilu Indi koja je bila na zatvorenom pašnjaku u Cerini stotinjak metara od obiteljske kuće ove obitelji koja se već godinama bavi uzgojem konja.

– Nismo ništa čuli noćas neobično. Konji su nam na tom pašnjaku već dva mjeseca i nikad ništa nismo neobično zapazili. Obilazimo ih svako jutro i večer, tako je bilo i sinoć kada smo oko 18 sati došli nahraniti ih, donijeli smo zob. Ujutro smo ponovno došli i prišle su nam samo dvije kobile i treće nije bilo. Kada sam obišao pašnjak i došao na njegov drugi kraj koji je iza brijega našao sam je kako leži i već je bila mrtva. Ustrijeljena je u prednju lijevu lopaticu, rekao nam je Marijan Pušeljić.

Tko je i zašto zvjerski ustrijelio kobilu Indi istražuje policija.

– Policija je napravila svoj dio posla, očevid i sve što je bilo potrebno. Ovim putem molimo, ako netko ima saznanja o noćašnjem događaju da javi u PP Čazma, uputio je poziv Marijan Pušeljić.

Ova obitelj ima još šest konja koji su na ispaši i njihovi konji nikad nisu radili štetu drugim poljoprivrednicima. Pašnjaci na kojima su oni boravili su ograđeni i konji nisu mogli ulaziti na tuđa poljoprivredna zemljišta.

– Ne znam kako bih nazvao počinitelja, krivolovac, lovac ili što već, ali znam da čovjek nije. Istina će izaći na vidjelo pa ćemo i to znati, zaključio je Pušeljić.