Nova godina nam donosi i nova atletska uzbuđenja. Prvo od njih se zbilo u fantastično uređenoj dvorani Zagrebačkog velesajma gdje je održan atletski miting u sklopu Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste. Tako su svoje mjesto na ovom masovnom natjecanju pronašli i mladi atletičari Atletskog kluba Bjelovar koji su participirali u starijoj konkurenciji, ali su unatoč tome postigli zapažene rezultate.

Mlađe kadetkinje – Tena Trajkovski te Petra Blažević su po prvi puta trčale u disciplini 55 metara s preponama, i to među starijim atletičarkama, ali su bile sjajne. Tena je osvojila deveto mjesto, dok je Petra u cilj dotrčala odmah iza nje, dakle bila je 10. U svemu ovome treba naglasiti kako posebno veseli činjenica što su djevojke iskazale ogromnu želju, odnosno što su bez imalo straha preskakale prepone time prezentiravši kako je pred njima svjetla budućnost u kraljici sportova.

Nadalje,  „male rakete“, kako ih u klubu zovu od milja su bile odlične i na 60 metara. Naime, Lana Patačko te Dina Magdić su, u jakoj i masovnoj konkurenciji došle do svojih najboljih vremena uz napomenu da je Lani ovaj događaj bio prvi dvoranski. Magdić je na 60 metara za mlađe kadetkinje bila izvrsna treća u svojoj skupini, odnosno 11. u sveukupnom poretku. Njenim stopama je išla i Blažević koja je bila fenomenalna četvrta u skupini što joj je donijelo 12. sveukupnu poziciju.

Trajkovski se okušala i u utrci na 800 metara gdje je, hrabro trčeći u svojoj skupini osvojila visoko šesto mjesto, odnosno sveukupno 22., a ovaj bjelovarski uspješni atletski dan je zaključio Fran Drljača trčeći seniorskih 60 metara gdje je dotrčao do treće pozicije svoje skupine što mu je bilo dovoljno da sveukupno bude 17.

Nastupom atletičara su bili zadovoljni i treneri Nenad Mikšec te Ivor Vidaković.

– Postignuti rezultati najavljuju sjajnu sezonu. Pohvale svima za hrabrost u natjecanju sa starijim atletičarima. Naše „male rakete“ su bile odlične, probili smo barijeru prvog ovogodišnjeg natjecanja te smo sigurni da ćemo se još puno veseliti na ovogodišnjim natjecanjima – kazali su.