PRIPREMNI RUKOMETNI TURNIR U PAKRACU:

RK BJELOVAR – RK MAKSIMIR PASTELA 24:29

RK LIPA PAKRAC – RK BJELOVAR 12:33

Rukometaši Bjelovara su svoje pripremno razdoblje za nastavak prvenstvene sezone u „Paket 24 Premijer“ ligi gdje će participirati u ligi za ostanak te pokušati izboriti igranje u najjačem razredu hrvatskog muškog rukometa i iduće sezone nastavili na memorijalnom turniru u Pakracu „Siniša Karačić Siki“, no niti ovoga puta se nisu najbolje proveli. Naime, izabranici trenera Hrvoja Cikoje su u društvu domaćina – RK Lipa, zagrebačke Maksimir Pastele i kutinske Moslavine osvojili tek treće, za njih, ali i sve njihove navijače sasvim sigurno razočaravajuće mjesto. Do njega su došli zahvaljujući porazu protiv Maksimira rezultatom 24:29 te uvjerljivim trijumfom nad domaćinima krajnjim ishodom 33:12.

Bjelovarski Kesizubci su i u Pakracu protiv Pastele, inače člana Prve hrvatske rukometne lige Sjever (drugi rang natjecanja) odigrali neuvjerljivo, pomalo plašljivo, odnosno, nedostajalo im je potrebne razigranosti kojom bi najavili ostanak među Premijerligašima. Uz to se nadovezao nedostatak potrebnog samopouzdanja ne uspjevši se na pravi i željeni način nametnuti solidnoj momčadi Pastele, ali momčadi koja im nikako ne bi trebala stvarati poteškoće. Načinjen je i velik broj tehničkih pogrešaka pa su zatim i propuštene brojne „zicer“ situacije što je nažalost već puno puta viđeno, a što se nikako, ukoliko se smatraš ozbiljnim sastavom ne smije događati u tolikoj mjeri, odnosno tako učestalo.

Ipak, svemu navedenome unatoč, RK Bjelovar je u 22. minuti prvog dijela igre imao vodstvo od tri pogotka, no, obzirom na razvoj događaja je već tada trebao imati puno izraženiju prednost. Slična priča se ponovila i u drugih 30 rukometnih minuta, ali sada je razlika bila ta što su Zagrepčani bili puno odlučniji, agresivniji te im se takav pristup u potpunosti isplatio. Naime, oni su u tren oka, na sveopće čuđenje svih prisutnih u dvorani okrenuli stvari u svoju korist povevši sa čak četiri zgoditka. To je za rukometaše Bjelovara, koji su djelovali potpuno nezainteresirano bilo previše pa su Pastelovci stečenu zalihu do isteka vremena predviđenog za igru rutinski sačuvali.

Drugi meč kojeg su Cikojini majstori igrali na ovom mini turniru nije bilo priželjkivano finale već je to bio onaj za treću poziciju. Kao što smo već naveli, u njemu im je protivnik bio domaći trećeligaš, klub koji se nalazi na samom začelju tog društva pa je posve logično da ovih 60 minuta nije mjerilo ničega. Zaigrali su bjelovarski mladići te su u ovom revijalnom dvoboju lakoćom savladali nedoraslog suparnika.

I sada nam, nakon ovog osvrta preostaje još samo prenijeti vam dojmove bjelovarskog stratega koji nije krio nezadovoljstvo te zabrinutost.

–Prvu utakmicu nismo odigrali onako kako bismo mi to željeli i trebali. Prikazano u tih 60 minuta nikako nije bilo na željenom nivou iako je riječ o solidnoj momčadi koja odlično stoji u svom rangu nadmetanja. Realno, mi to moramo pobijediti s desetak razlike. Nije se dogodilo pa jednostavno moramo svojim rukometašima vratiti izgubljeno samopouzdanje, odnosno vratiti ih na pravi psihološki put. Prva prigoda za to će biti već sutra kada ćemo u svojoj dvorani Europskih prvaka ugostiti svog starog poznanika, križevački KTC u još jednoj prijateljskoj utakmici – kratko nam je poručio Cikoja.