Saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu i dogradonačelnik Grada Daruvara Vladimir Bilek zadovoljan je dinamikom kojom se završava veliki projekt izgradnje Kulturno-edukacijskog centra u Tkonu na otoku Pašmanu.

‒ Trenutačno je u izradi fasada na glavnom objektu, na kojemu su postavljene i instalacije i liftovi. U smještajnom gornjem dijelu postavlja se  keramika. Jako sam zadovoljan i izvođačima kao i nadzorom. Sve ide po planu, bez većih iznenađenja. To bi značilo da će se sve završiti u planiranom roku ‒ pojasnio je Vladimir Bilek .

Prema  zadanim rokovima građevinski radovi bi trebali biti završeni do 15.rujna, no prema očekivanjima saborskog zastupnika ti bi radovi mogli biti završeni i ranije, do lipnja. Nakon toga slijedi unutarnje opremanje, što bi značilo da se centar može i koristiti.

‒ Upravo tako. Mi očekujemo da će se u novom prostoru još ove godine održati barem dva kampa, folklorni i glazbeni  a možda čak i onaj kazališni ‒ zaključio je Bilek.

Ovaj  Kulturno-obrazovni centar sa 130 kreveta, multifunkcijskim salama, predavaonicama,  trebao bi služiti za edukaciju djece, mladih, ali i odraslih, a već su pripremljeni projekti za folklorne, kazališne i glazbene seminare s ciljem očuvanja tradicije, kulture, jezika i pisma češke manjine u Republici Hrvatskoj i Hrvata u Češkoj Republici uz istovremeni boravak djece iz Češke i Hrvatske kako bi usavršavali jezik te učili o kulturi.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik