PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK BJELOVAR – NK VRBOVEC 3:0

Bjelovarski nogometaši su minuloga vikenda odigrali svoju drugu prijateljsku utakmicu uoči nastavka prvenstvene sezone Druge hrvatske nogometne lige (treći rang nadmetanja). Izabranici trenera Luke Bilobrka su ponovo bili domaćini i, nakon što je na bjelovarskoj umjetnoj travi prije nešto više od tjedan dana „pala“ momčad Gaj Mače rezultatom 3:1, sada je slična, čak još gora sudbina zadesila i Vrbovčane koji su stigli na isto ovo mjesto. Dakle, semafor je po isteku 90 minuta nogometne igre pokazivao 3:0, a treba kazati kako je prema prikazanome krajnji ishod mogao biti i puno izraženiji.

Naime, Bjelovarčani su od početka do kraja kontrolirali tijek događaja na travnjaku, posebice u središnjici terena te se svakim trenutkom vidjelo kako su oni kvalitetnije pripremljeni od svog suparnika, ali i kako su općenito bolja momčad. Svi ovi navodi su doveli do toga da su gosti naprosto bili zbijeni u svom kaznenom prostoru i prigode za poentiranje bijelih iz Bjelovara su se samo nizale. Ipak, do krunidbe ove dominacije domaćin je stigao tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Za vodeći pogodak je najzaslužniji Jakov Pranjić koji je bio prebrz za vrbovečke obrambene igrače, prošao po lijevoj strani kao brzi vlak, dok je na njegovu povratnu loptu natrčao Marić te je zatresao gostujuću mrežu. Ovome dodajmo kako je Bilobrk za ovaj susret odredio dva sastava pa su tako priliku zaigrati dobili svi raspoloživi nogometaši uz naznaku kako je papirnato jači bio onaj u drugih 45 minuta. To je u potpunosti potvrđeno i na zelenoj površini, a 62. minuta je bila minuta druge bjelovarske egzekucije. Za nju se pobrinuo Kožarić, sada već bivši igrač susjedne Mladosti iz Ždralova.

On je poentirao nakon jedne solo akcije po lijevoj strani, dok je konačnih 3:0 u 67. postavio drugi Jakov – Delibegović preciznim udarcem s ruba šesnaesterca. Isto tako, u cijeloj ovoj priči treba navesti činjenicu da je NK Vrbovec u nastavku utakmice u svega nekoliko navrata prešao polovicu igrališta te je bio potpuno nemoćan protiv trkački i igrački razigrane bjelovarske družine. Njezina se snaga najbolje vidjela u posljednjih petnaestak minuta kada Vrbovčani nisu napuštali svoj kazneni prostor, odnosno kada su se grčevito branili. 

I sada, kao zaključak svega ovoga nam je preostalo kazati vam kako će Bilobrkovi majstori ovoga tjedna nastaviti marljivo trenirati, a već iduće subote (4. veljače) će u Bjelovar stići Sesvećani. Dakle, bit će to još jedan pravi spektakl na bjelovarskoj umjetnoj travi uz napomenu kako će se, zbog velikog broja nogometaša na obje strane igrati dvaput po 60 minuta.