-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Na „Doline“ stigao novi stroj vrijedan pola milijuna eura, a radnicima Komunalca povećanje plaća

Nove vijesti

Na odlagalište otpada „Doline“ stigao je novi kompaktor vrijedan 3.632.250,00 kn, odnosno 482.082,42 EUR. Riječ je o stroju za rad na odlagalištu kojim se nesmetano prekriva otpad zemljom iz iskopa.

– Ovo je jedna jako velika investicija za naš reciklažni centar. Sufinancirana je sa 60% od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ostalih 40 % podijeljeno je na 20% Grad Bjelovar i 20 % na našu tvrtku Komunalac. Ovo će značiti jako puno u smislu daljnjih radova i obrade otpada na području Dolina. Ono što još treba reći je da su Doline predviđene za zatvaranje odlukom Vlade RH. Neće se više u budućnosti smeće zakapati, no dok sve to traje mi smo investrirali kako bi ovo odlagalište učinili dostupnim za stanovnike našeg grada i u nekoj daljnoj budućnosti, no i kad se Doline zatvore cilj je da se na ovom području sve one komponente koje dolaze na razdvajanje  obrađuju, recikliraju, sortiraju, kompostiraju i da se iz njih dobije sirovina koja će se dalje prodavati na tržištu kao reciklabilna sirovina, rekao je gradonačelnik Hrebak na današnjem predstavljanju stroj javnosti.

Što se samog stroja tiče on je nove proizvodnje i zamijenit će postojeće koji su stari tridesetak godina i imaju odrađenih preko 16 tisuća radnih sati, a uz ulaganja u nove strojeve važno je i ulaganje  u ljude, pa je tako predsjednica Uprave Komunalca Ivana Jurković Piščević dodala kako su prosječne plaće radnika na komunalnim vozilima 600 – 700 eura bruto, a uskoro ih očekuje i povećanje plaće.

– S radnicima smo kontinuirano u razgovoru i oni znaju da su moja vrata uvijek otvorena za sve probleme. Upravo stoga idemo na povećanje plaća jer je krajnje vrijeme za to. Ono što mogu reći, rade se analize, a povećanje plaća će biti uskoro i veće nego kod zagrebačkih komunalaca. Možemo reći da je to bio domino efekt da će sada svi skočiti i tražiti povećanje. Mi na tome radimo jer mišljena smo da treba poslovanje voditi pravovremeno, a ne kada se upali vatra, kazala je Jurković Piščević.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika