DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA ZAPAD; 10. KOLO:

HMNK RIJEKA – MNK BJELOVAR 3:3

Prošloga vikenda sve tri generacije bjelovarskog malonogometnog kluba – kadeti, juniori i seniori su gostovali u Rijeci gdje su odmjerili snage sa svojim tamošnjim vršnjacima. Nakon okončanja sva ta tri meča slobodno možemo konstatirati kako je ovo putovanje na Kvarner za Bjelovarčane bilo i više nego uspješno. Naime, iako je juniorska momčad poražena ishodom 6:3, kadeti i seniori su itekako osvjetlali bjelovarski obraz. To u prijevodu znači da je bjelovarska malonogometna budućnost uvjerljivo trijumfirala. Bilo je 7:0 u njenu korist čime je potvrdila drugo mjesto ljestvice Regionalne kadetske malonogometne lige, odnosno plasman u skorašnju Jedinstvenu Prvu hrvatsku ligu ovoga uzrasta.

Isto tako, do velikog boda, koji se obzirom na razvoj događaja može okarakterizirati kao pobjeda su došli bjelovarski seniori odigravši 3:3. Da se ovakav rasplet može okarakterizirati kao pobjeda kažemo iz razloga što je HMNK Rijeka, uz igrače zagrebačke Uspinjače-Gimke te MNK Gorica Epic Brozo jedan od najjačih u ovom malonogometnom društvu i, bez imalo lažne skromnosti gaji nade u proboj u viši rang natjecanja iduće sezone. Također, Riječani su među najefikasnijima u ovoj ligi, predvođeni slovenskim interanacionalcem Alenom Fetićem, dok je još jedna otegotna okolnost u svemu ovome za MNK Bjelovar bila ta što trener Željko Ostrman nije mogao računati na stasitog Antu Pavličevića.

Dakle, malo tko se, čak i oni najvjerniji navijači bjelovarskih malonogometaša nadao da se njihovi ljubimci iz Rijeke mogu vratiti u pozitivnom ozračju. Takva predviđanja su postala stvarnost već u 17. minuti susreta kada su momci s Kvarnera na semafor postavili uvjerljivih, činilo se posve sigurnih 3:0. Stoga se na tribinama čulo samo jedno, ono klasično sportsko pitanje – s koliko golova u svojoj mreži će Bjelovarčani napustiti dvoranu „Dinko Lukarić“. No, gosti su bili neustrašivi te se Ostrman odlučio na već puno puta provjerenu taktiku – igru s igračem/vratarom.

Takav pristup je ubrzo nagrađen jer je Gršić smanjio na 3:1 što je ujedno bio ishod po isteku prvih 20 minuta, a poslije povratka na parket gostujuća momčad je nastavila igrati bez pravoga vratara. To je donijelo potpunu ravnopravnost između ova dva suparnika. Na 3:2 je smanjio Habalija, da bi veliko slavlje svojom egzekucijom MNK Bjelovar donio Hajdarović u 38. minuti poravnavši na 3:3. Međutim, niti tu nije bio kraj brojnim uzbuđenjima. Naime, bjelovarski drugoligaš nakon odlične prezentacije može žaliti što se s ovog teškog gostovanja nije vratio sa sva tri boda jer su u samoj završnici super izgledne prigode propustili realizirati: Karamarković, Hajdarović i Bajsić, dok vam zaključno donosimo Ostrmanova razmišljanja.

–Osvojivši ovaj bod smo ostvarili veliki uspjeh. Posebice iz razloga što niti ovoga puta nismo bili u kompletnom sastavu i uslijed činjenice što HMNK Rijeka ima puno veći budžet od nas. Oni su jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto, odnosno napredovanje u viši rang, no mi smo ponovo pokazali kako nas se nikako ne smije unaprijed otpisivati. Do ovog ostvarenja smo došli na naš prepoznatljiv način – igrom s igračem/vratarom te će nam ovo, sasvim je jasno biti jedan ogroman poticaj za buduće izazove. Prvi idući će biti domaćinstvo protiv odličnog Novog Marofa. Riječ je o momčadi koja je pojačana nekolicinom fantastičnih malonogometaša poput braće Matan te Lazaninom, o momčadi koja je u kup natjecanju odigrala posve ravnopravan meč s makarskim Novim Vremenom te momčadi od koje smo mi u prvom dijelu sezone na gostovanju nesretno poraženi sa 3:2. Bila je to, zasigurno tadašnja naša najbolja prezentacija, a sada se nadamo kako, nošeni svojim navijačima i ovim ostvarenjem iz Rijeke možemo do punoga plijena kojim bismo se uključili u borbu za četvrto mjesto koje donosi dodatne kvalifikacije – kazao nam je bjelovarski malonogometni strateg.