Kao i prošle, tako će i ove godine Grad Daruvar pomoći mladim obiteljima u stambenom zbrinjavanju.

Kako pojašnjava gradonačelnik Damir Lneniček fond sredstava je isti kao i lani, 30 tisuća eura. I mjere su ostale iste. Pomaže se  i potiče kupovina građevinskog zemljišta, izgradnja kuće, kupnja stana ili kuće te poticanje nabave i ugradnje sustava i opreme za korištenje obnovljivih izvora energije.

Za sve ove mjere sredstva od Grada su osigurana, a na mladima je da se opredijele za jednu od mjera za koju imaju pravo na nepovratnih 10 tisuća kuna, protuvrijednost u eurima.

Pravo apliciranja imaju mlade obitelji u kojima bračni ili izvanbračni supružnici imaju prebivalište na području Grada i koji na dan 1. siječnja 2023. nisu navršili 40 godina života, a stambeno pitanje rješavaju stjecanjem prava vlasništva nad nekretninama po prvi put ili uređuju prvu i jedinu nekretninu u svom vlasništvu.

Prijave za korištenje sredstava po Javnom pozivu podnose se do 30. studenog 2023. godine, odnosno do iskorištenja sredstava za ovu proračunsku godinu, s tim da će se razmatranje prijava i odobravanje sredstava za primljene prijave provoditi u tri kruga tijekom 2023. godine. Više o javnom pozivu zainteresirani se mogu informirati na web stranici Grada https://daruvar.hr/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih…/.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik