14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Noć muzeja u Rovišću – prikazana povijesna baština rovišćanskog kraja

Nove vijesti

Noć muzeja u Rovišću je očekivano privukla velik broj mještana koji su mogli uživati u zanimljivom postavu i dva zanimljiva predavanja. Predavanje „Iver stabla narodnoga – obiteljska stabla rovišćanskog kraja“ Zdravka Birovljevića privuklo je veliku pozornost, no ništa manje zanimljivo bilo je i predavanje dr. sci. Ivana Botice „Sudar kultura na hrvatskom prostoru: baština, politika, trauma“. Osim predavanja posjetitelji su mogli vidjeti povijest rovišćanskog kraja kroz narodne nošnje, kovanice, knjige, fotografije i ostale zanimljive eksponate.

– Ono što me veseli je da se ovaj put u obilježavanje Noći muzeja uključilo jako puno domaćeg stanovništva. Donijeli su jako puno stvari i pomogli su nam u organizaciji, rekao je načelnik Općine Slavko Prišćan koji je najavio u budućnosti i mogućnost otvaranja pravog muzeja u Rovišću.

– Tražimo jedan primjeren objekt, neku stariju kuću, koju ćemo sigurno preurediti u muzej. Ima tu puno toga za izložiti, od raznih predmeta, slika, pisanih tragova ljudi koju su nekada ovdje živjeli, ali i onih koji su ovdje došli. Zanimljivo bi sve te različite kulture življenja vidjeti na jednom mjestu, kazao je Prišćan.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika