Foto: Davor Kirin, Gradska knjižnica Slavko Kolar Čazma

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma organizirala je Natjecanje u čitanju naglas 25. siječnja 2023. povodom Svjetskog dana čitanja naglas (01. veljače 2023.)

Natjecali su se učenici Osnovne škole Čazma i Osnovne škole Ivanska u dvije kategorije.

– To je naša tradicionalna akcija kojoj je cilj poticanje i popularizacija knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru koja je izvan školske lektire i imaju tri minute da što izražajnije i ljepše čitaju. Njihovo čitanje ocjenjuje žiri, a najboljima ćemo pokloniti knjige, kazala nam je ravnateljica Gradske knjižnica Slavka Kolara Čazma Vinka Jelić Balta.

U mlađoj kategoriji ( učenici od trećeg do petog razreda) natjecalo se dvadesetak učenika. 3. mjesto osvojio je Jakov Capan iz Ivanske, 2. mjesto Lana Vinceković iz Čazme, a 1. Stela Šporčić iz Ivanske.

U starijoj kategoriji natjecalo se 10 učenika ( učenici od šestog do osmog razreda). 3. mjesto osvojila je Tena Čanađija, 2. mjesto Iris Huđin, a 1. mjesto Ana Trgovac Prugovečki.

Pobjednici su nagrađeni plaketama te prigodnim poklonom, knjigama.

Gost natjecanja bila je Jasminka Tihi Stepanić koja je održala književni susret za učenike sudionike.