Šest mladih članova bjelovarskog Streljačkog društva “Bjelovar 1874.” je u Zagrebu sudjelovalo na četvrtom turniru olimpijskih nada, a oni su svoj nastup opravdali sjajnim rezultatima. Muška konkurencija, u disciplini zračna puška je donijela participiranje 35 natjecatelja te su tu bjelovarska imena bila: Domagoj Taritaš, Tin Đuranec i Fran Kaminski.

Najbolji od ove trojice veličanstvenih je bio Đuranec koji je sa 603,4 pogđena kruga osvojio treće kadetsko mjesto. Također, Đuranec je među mlađim juniorima dopucao do četvrte pozicije, dok je kod juniora bio petoplasiran. Naznačimo kako je Taritaš, koji je pucao bolje nego što to čini inače u mlađe juniorskoj konkurenciji osvojio 11. mjesto, a bio je i 14. junior. Kaminski je kod mlađih juniora bio 13., dok je svoje prezime u konkurenciji juniora pronašao na 19. poziciji.

Tin Đuranec

Nadalje, Laura Opačić, čiji je napredak itekako vidljiv u posljednjih šest mjeseci je došla do treće stepenice pobjedničkog postolja u ženskoj mlađe kadetskoj konkurenciji. Opačić je kod kadetkinja zauzela sedmo mjesto, a tu su još i mlađe juniorska te juniorska konkurencija. Bjelovarčanka je u prvonavedenoj bila 14., dok je u drugonavedenoj bila tri pozicije slabija, dakle 17. Uz Opačić, bjelovarske boje je u ženskim konkurencijama branila i Lucija Gjuras. Ona je deveta kadetkinja, 16. mlađa juniorka te 19. juniorka.

Laura Opačić

Međutim, u cijeloj ovoj priči treba kazati kako se Gjuras streljaštvom bavi tek tri mjeseca te je ona, unatoč tome što nije osvojila medalju niti u jednoj konkurenciji postignutim ostvarila normu za seniorsko nacionalno prvenstvo. Isto tako, nikako se ne smije zaboraviti niti Katju Opačić koja je s odličnih 507 krugova u konkurenciji 18 natjecateljica – disciplina zračni pištolj zauzela drugo mjesto među kadetkinjama. Bila je sedma mlađa juniorka, dok je poziciju slabija, dakle osma bila u konkurenciji juniorki.

Katja Opačić

Zaključno, svime ovime je još jednom potvrđeno kako se u bjelovarskom streljačkom sportu, unatoč lošim financijskim, ali i nedostojnim uvjetima za treninranje radi odličan posao pa već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo buduće izazove ovih mladića i djevojaka.