PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:
NK GAJ MAČE – NK MLADOST ŽDRALOVI 2:4

Nogometaši Mladosti iz Ždralova su odigrali i drugu pripremnu utakmicu uoči nastavka sezone. Igrači trenera Tihomira Bradića su u Ivanić Gradu, na tamošnjoj umjetnoj travi, po izrazito hladnom vremenu rezultatom 2:4 savladali uvijek neugodnu momčad Gaj Mače koja je prije samo nekoliko dana odmjerila snage sa NK Bjelovar. Dakle, bila je ovo prava golijada, no krajnji ishod je bio posve nevažan. U prijevodu, za Bradića, njegove pomoćnike i nogometaše je, nakon poraza od sastava Rudeša bilo važno ponovo pružiti prigodu svim igračima koji su bili u mogućnosti zaigrati kako bi se uvidjela situacija samo nekoliko dana prije polaska u Metković gdje će se nastaviti marljivo trenirati.

U svojim naumima je jedna od mnoogobrojnih hrvatskih Mladosti i uspjela, odnosno, bila je to jedna sasvim drugačija prezentacija od one protiv Rudešana. Naime, “Redsi” su od početka do kraja držali visok pritisak prema svom suparniku na taj način kreiravši velik broj izglednih prigoda za postizanje pogotka. Stoga je njihov trijumf mogao biti i uvjerljiviji, a za egzekucije su se pobrinuli: Bamba, Baraban, Žabec i Raužan. Tamnoputi Bamba je vratara Gaj Mača savladao u 30. minuti udarcem s desetak metara, no treba kazati i to da je tim potezom na semafor postavljeno 1:1. Dakle, to znači da su momci iz Zagorja, unatoč velikoj dominaciji Bjelovarsko-bilogorskog kluba ranije poveli iskoristivši jednu svoju brzo izigranu akciju.

Ujedno, s tih 1:1 se otišlo na predah, da bi svoju kvalitetniju igru Bradićevi majstori kapitalizirali u 55. Tada je došlo do kaznenog udarca koji je napravljen na Hercegu, a kojeg je sigurno realizirao iskusni Baraban. Neumorni, uporni zagorski trećeligaš je uspio izjednačiti na 2:2, ali zatim je na scenu stupio povratnik na ždralovačko “Brdo” – Žabec. Njegova solo akcija je dovela do ponovnog, drugog vodstva crvenih u 75. minuti, a priču je zaključio Raužan u 82. Učinio je to poslije još jedne brze akcije na utakmici, odnosno bijega kojeg NK Gaj Mače nije mogao zaustaviti.

Po završetku ovih 90 minuta Bradić je bio jako zadovoljan.

-Rezultat je bio u drugome planu, a tijekom svih 90 minuta smo bili na visokoj razini što je čak pomalo iznenađujuće za ovu fazu priprema. Utakmica je poslužila svrsi te smo konstantno vršili visok pritisak kojim smo suparnika tjerali na pogreške. Bili smo trkački raspoloženi i imali potrebnu energiju. Veseli me činjenica što smo, uz četiri pogotka izigrali još mnoštvo prilika za zgoditak. Naravno, i kod nas je dolazilo do pogrešaka te ima stvari koje moramo popraviti. Međutim, upravo zbog toga treniramo i igramo ovakve mečeve. Predstoji nam dvoboj protiv grubišnopoljske Bilogore 91 koji je na rasporedu u petak od 19:30, ali mjesto odigravanja još uvijek nije definirano. Nadam se da ćemo to pitanje riješiti što prije, a u subotu ujutro krećemo u Metković gdje ćemo, uz treninge odigrati tri prijateljska susreta. Suprotstavit će nam se domaćin, nogometaši Leotara te GOŠK Gabela – ovo su riječi trenera seniorske momčadi NK Mladost Ždralovi.