3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

DVD Zvekovac izdao monografiju povodom 75. rođendana

Nove vijesti

Nakon što je povodom 100-te obljetnice DVD-a Dubrava napisana monografija o povijesti vatrogastva u tom društvu, Milan Grgurić odlučio je za 75-ti rođendan svome DVD-u Zvekovac podariti monografiju “DVD Zvekovac – za 75. rođendan”. Promocija je održana sinoć u Društvenom domu u Zvekovcu, gdje su se okupile brojne generacije zvekovačkih vatrogasaca, kao i njihovih gostiju.

-Kroz tu knjigu želio sam opisati tijek događaja u 75 godina. To je u povijesnom smislu mali period, ali za malo selo i DVD je velik period. Nastojao sam opisati kako je DVD nastao, kako se razvijao, koji problemi su se pojavili sve do današnjeg dana kada je to respektabilno društvo i dobro organizirano, opremljeno i uvježbano. Ponos je Zvekovca, ali i Dubrave i Zagrebačke županije- istaknuo je autor Milan Grgurić za prigorski.hr, otkrivši kako je monografija nastajala dvije godine.

Predsjednik DVD-a Zvekovac Dejan Korman istaknuo je kako ova monografija puno znači za vatrogasno društvo.

–Naši ljudi i naši vatrogasci su zapravo stvarali i pisali tu knjigu, sve su to amateri koji su odradili vrhunski posao. Zahvaljujem Milanu Grguriću i Draganu Kovačeviću koji su bili inicijatori. Upravni odbor se složio i krenuli smo u realizaciju projekta. Ovo je stvarno jedno veliko djelo za nas i buduće naraštaje– rekao je Korman.

Na promociji su dodijeljene plakete pojedincima za doprinos u radu DVD-a, a na svečanosti je nazočio i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša koji je pozdravio sve okupljene, piše prigorski.hr.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika