3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Više od milijun građana zahtijeva zabranu trgovine krznom u EU-u !

Nove vijesti

U Hrvatskoj je potrebno još 2000 potpisa da bismo prošli prag od 8460 potrebnih potpisa i zato apeliram i molim Vas da i vi date svoj glas protiv.

Organizacije za zaštitu životinja Oikeutta i Humane Sosajeti International izašle su u javnost sa šokantnim snimkama. Prikazuju lisice uzgajane radi krzna u Finskoj s natečenim očima, inficiranim ušima, deformacijama na tijelu te ozlijeđenim i krvavim repovima i šapama. Mogu se vidjeti i pretile, tzv. „čudovišne lisice” sa velikim kožnim naborima, koji su nastali selektivnim uzgojem kako bi imale više krzna, ali i bebe lisice koje jedu svoju mrtvu braću i sestre.

Snimka razotkriva veliku patnju životinja u nemilosrdnoj industriji krzna. Takvi prizori prisutni su u zemljama poput Finske, koja se hvali da je gotovo 100 % njezinih farma lisica za krzno certificirala aukcijska kuća za trgovanje krznom SAGA Furs, koja obećava „najvišu razinu dobrobiti životinja”. No snimke užasnih uvjeta u kojima se životinje drže pokazuju da to očekivano nije tako i da je nužna zabrana uzgoja.

Krzno lisica podrijetlom iz Finske koriste brendovi kao što su: Fendi, Yves Salomon, Woolrich, Ermanno i Max Mara.  E pa, mislim da je vrijeme da kompletnu ponudu upravo baš tih marki zaobiđete.

Više od 1,2 milijuna građana EU-a dosad je potpisalo Europsku građansku inicijativu „Europa bez krzna” kojom se poziva Europska komisija da zabrani uzgoj i prodaju krzna u EU-u. Kod nas je potrebno još 2000 potpisa da bi i Hrvatska dospjela na popis zemalja čiji se građani zalažu za Europu bez krzna. Prijatelji životinja mole sve da ostave potpis na www.krvnijemoda.eu što prije jer je svaki glas važan:

„I prije nego što je u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna 73,7 % građana izjasnilo se protiv uzgoja. Sada je vrijeme da budemo glasni i za životinje koje pate na okrutnim farmama u Europi !”

Broj potpisa koji nedostaje i nije tako nedostižan i vjerujem da ćemo uspjeti pokazati da smo ipak ljudi koji ne žele biti okrutni prema životinjama.

Link možete pronaći na Superportalu i na Facebook stranici Super radija.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika