PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA:
RK GORICA – RK BJELOVAR 34:31

Nakon početka priprema za nastavak sezone u svojoj dvorani Europskih prvaka prošloga tjedna, odnosno uoči predstojećih 10 kola koja ih očekuju u Ligi za ostanak gdje će se grčevito boriti da ostanu među hrvatskom muškom rukometnom elitom, rukometaši Bjelovara su odigrali prvi prijateljski dvoboj u Velikoj Gorici. Tamo ih je dočekao istoimeni domaćin, inače budući sudionik Lige za prvaka u “Paket 24 Premijer” ligi, a konačan rezultat je glasio 34:31.

Dakle, Bjelovarčani su očekivano poraženi od momčadi koja već nekoliko sezona unazad predstavlja Hrvatsku u europskim nadmetanjima te u svojim redovima ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. No, isto tako, treba naglasiti kako je ovakav završetak za bjelovarske Kesizubce posve prihvaljiv uslijed činjenice što su oni u ovih 60 minuta nastupali bez bolesnih: Grgića, kapetana Jurjevića, Valinčića, Šehića i Dubravca. S druge strane, svi rukometaši koji su se našli na ovom gostovanju su dobili priliku pokazati svoje sposobnosti, a sada pročitajte što nam je kazao trener Hrvoje Cikoja.

– S nekim stvarima sam zadovoljan, ali s nekima baš i nisam. Klasika za pripremne utakmice. U prvom poluvremenu nismo bili pravi i nismo se uspjeli nametnuti čvrstoj Gorici. Drugi dio je bio puno bolji. Bili smo ravnopravni, rastrčani, odigrali sasvim dobro u napadu i posebno dobro u obrani. U tom obrambenom segmentu se istaknuo mladi Lacković, dok su naši najbolji strijelci bili Lulić te Ćurić. No, treba naglasiti kako to baš i nije sigurno jer se nije vodio zapisnik – ovo su riječi bjelovarskog rukometnog stratega.

Zaključno, klub iz rukometnog grada nastavlja sa svojim pripremama, a iduća pripremna utakmica za njega će uslijediti u srijedu – 25. siječnja. Tada će Cikojini izabranici, nadamo se u kompletnom sastavu odmjeriti snage s još jednim sudionikom Lige za prvaka – RK Sesvete. Poprište će biti već spomenuta dvorana Europskih prvaka uz naglasak da će satnica biti određena naknadno.