Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare. Naime, policiji u Čazmi javio se 23-godišnjak koji tvrdi da je žrtva računalne prijevare te je podnio kaznenu prijavu.

-U kaznenoj prijavi je naveo da je na internet oglasniku Njuškalo objavio oglas o prodaji određenog predmeta, te mu se putem aplikacije WhatsApp javio zainteresirani kupac. Kupac je odmah predložio da se dostava robe izvrši putem jedne dostavne službe te mu je poslao lažnu link poveznicu te dostavne službe. Kada je 23-godišnjak otvorio link poveznicu od njega je zatraženo da upiše podatke sa svoje bankovne kartice, serijski broj kartice, rok valjanosti kartice i CVN broj. Nakon upisanih podataka s tekućeg računa 23-godišnjaku skinut je iznos od nekoliko tisuća eura s računa. U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje- izvijestili su iz policije.

Iz policije upozoravaju građane da naprijed opisanu prijevaru čine počinitelji kako bi vas prevarili i od vas pribavili novac.

-Upozoravamo građane kako nikada ne treba davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te CVN broj. Ako nešto prodajete kupcu je dovoljan samo vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke gdje imate otvoren račun – napominju u policiji.