9.9 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Općinsko vijeće Općine Štefanje odlučilo kolika će biti cijena najma društvenih domova

Nove vijesti

Vijećnici Općine Štefanje donijeli su odluku o visini naknade za jednokratno korištenje društvenih domova u vlasništvu općine.

Odlukom visina naknade za jednokratno korištenje doma fizičkim i pravnim osobama koje imaju prebivalište ili sjedište na području Općine Štefanje je 40 eura, dok je za fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište ili sjedište izvan područja Općine Štefanje naknada za korištenje doma 100 eura.

Udrugama i neprofitnim organizacijama koje imaju sjedište na području Općine Štefanje dom se daje na korištenje bez naknade.

– Svi društveni domovi u vlasništvu Općine imaju jedinstvenu cijenu korištenja mada nam nisu svi jednako opremljeni. Naprimjer dom u Štefanju nije jednako opremljen kao dom u Lamincu i nije za isti broj ljudi. Da ne radimo barem za sada klasifikaciju cijene po domovima, išli smo s ovim prijedlogom da pokrijemo i ove domove koji su malo manji i slabije opremljeni, pojašnjava načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović.

Recimo i kako je prijedlog načelnika Štefovića bio da cijena najma za fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište ili sjedište izvan područja Općine Štefanje bude 60 eura ali su vijećnici odlučili da je to premalo i donijeli odluku da je naknada 100 eura.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika