Nova godina u općini Veliko Trojstvo krenula je radno. Naime, načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac potpisao je ugovor vezan uz projekt „Rekonstrukcija i opremanje građevine javne i društvene namjene – kulturni centar“.

Potpisivanjem Ugovora o javnoj nabavi za izvođenje radova i stručan nadzor projekt je ušao u fazu građenja u kojoj će se izvesti građevinsko-obrtnički radovi, vodovod i kanalizacija, promet i okoliš, strojarski radovi, elektrotehničke instalacije i opremanje.

– Sam početak godine počeo nam je radno, potpisali smo ugovor s izvođačem radova i nadzorom radova za projekt kulturnog centra. Izvođač radova je Komfort gradnja iz Zagreba, a ukupne vrijednosti je 959.796,53 eura (7.231.586,94 kuna). Možemo reći da je probijena vrijednost ali ne za puno, za nekih pedesetak tisuća eura što je s obzirom na cijene na tržištu zadovoljavajuće. Nepunih sedam milijuna kuna smo osigurali od Ministarstvo poljoprivrede preko mjere 7 programa ruralnog razvoja. Rok za izvođenje radova je četrnaest mjeseci ali nadamo se da će biti nešto kraći s obzirom na obujam poslova. Završetkom radova stari društveni dom pretvorit će se u moderni kulturni centar kakav naša općina i zaslužuje, kazao je Kutanjac i dodao kako je potpisan ugovor za usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu u vrijednosti većoj od 11 tisuća eura.

Kulturni centar će se koristiti za rad udruga s područja općine kao i za sve stanovnike kojima je potreban prostor u cilju zadovoljavanja potreba u edukativnom, kulturnom, sportskom, rekreativnom i socijalnom smislu.

Završetkom radova stari društveni dom pretvorit će se u moderni kulturni centar gdje će mještani dobiti moderno uređenu zgradu bruto površine od 1250 metara četvornih, u kojoj će biti pet prostorija  te multifunkcionalna dvorana površine 160 metara četvornih. Zgrada će biti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.