4. i 5. veljače će se na sajamskom prostoru u Gudovcu u organizaciji Bjelovarskog sajma održati 18. Međunarodni pčelarski sajam. Najveća je to pčelarska manifestacija u Republici Hrvatskoj na kojoj će se brojnim posjetiteljima predstaviti usluge i proizvodi domaćih i stranih pčelara.

– Vraćamo se na ono sa čim smo krenuli prije 18 godina, gdje je 16 godina bio samostalan pčelarski sajam. Prošle godine nije bio zbog određenih drugih uvjeta, a ove nas očekuje izložba pčelarske opreme, svega onoga što je potrebno našim pčelarima za nadolazeću sezonu, oprema i velika paleta proizvoda. Za posjetitelje će tu biti i velika ponuda meda, pića s medom i na bazi meda, medenih kolača, ukrasnih svijeća, itd. Naši pčelari će tu kupiti opremu, a posjetitelji će moći kušati i kupiti med i proizvode od meda s područja cijele Hrvatske, rekao je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj u gostovanju na Super radiju te je izdvojio i niz organiziranih predavanja za pčelare kojih će u sklopu sajma biti čak 8.

Uz Pčelarski sajam, organizirane su još  još dvije manifestacije koje će svojim sadržajima obogatiti ovu najslađu manifestaciju, a to su 2. sajam vjenčanja i 9. izložba vina i vinogradarske opreme.

– Prije devet godina smo krenuli s izložbom vina u sklopu pčelarskog sajma i dosta dobro se pokazala. Pčelari će sada biti u nekoliko hala, vinari će biti u svojoj hali i još ćemo imati 2. sajam vjenčanja također u odvojenom prostoru. Svake godine do sada izložba vina je bila solidno posjećena,  a sada ćemo dodati i Sajam vjenčanja s kojim smo krenuli prošle godine, pa ćemo vidjeti kako će se pokazati u ovom terminu. Tu smo tek na početku ali vjerujem da imamo potencijala da se to razvije u jedan dosta ozbiljan sajam, dodao je Salaj.

U sklopu sajma održat će se i ocjenjivanje medenjaka i paprenjaka i vina na državnom nivou, dok će se proglašenje pobjednika održati u sklopu Proljetnog sajma.

Ulaznice za sve sajamske priredbe su 4 eura za odrasle, dok je 3 eura za djecu, umirovljenike, invalide i grupne posjete.