67-godišnji Dragec iz Narte kažnjen je novčanom kaznom od 100 eura zato što je još lani u ožujku vrijeđao dvojicu policijskih službenika PP Čazma, a indirektno i sve ostale policajce PP Čazma, nazivajući ih četnicima.

Kako piše danica.hr lani jednog ožujskog dana oko 9.30 sati u Narti Dragec je prilikom postupanja prema dojavi građana  omalovažavao i vrijeđao službene osobe.

– Vi ste četnici, cijela policijska postaja Čazma je četnička, budale jedne, je…vas Isus!

Istog dana također u Narti, oko 12.20 sati, ponovno ih je na ulici vrijeđao  – Vi ste i od četnika gori, je… vam sunce krvavo da vam je…’.

Prekršajna sutkinja u osuđujućoj presudi navela je kako je optuženi omalovažavao i vrijeđao službene osobe, policijske službenike, prilikom obavljanja njihove službene dužnosti te ga je  kaznila najvišom novčanom kaznom za taj prekršaj u iznosu od 100 eura, ali od kazne mu je odbijeno 40 eura jer je jedan dan proveo u policijskom pritvoru. Osim toga, mora platiti i 66 eura troškova prekršajnog postupka.

– Sud, uzimajući u obzir otegotnu okolnost, novčanu kaznu u iznosu od 100 eura smatra primjerenom težini počinjenog prekršaja i stupnju odgovornosti okrivljenika te da će se njome postići svrha kažnjavanja i djelovati na okrivljenika, naglasila je sutkinja na kraju.