Od 3. do 8. siječnja je u Vodicama održan međunarodni nogometni turnir mlađih kategorija, odnosno mladića rođenih 2010. godine. Na njemu su participirali sastavi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te ostalih okolnih zemalja, a on je za ovo podneblje važan zbog činjenice što su na njemu svoje vještine prezentirali i mali nogometaši Mladosti iz Ždralova koji se inače natječu u sjevernoj regionalnoj ligi gdje trenutno zauzimaju respektabilno peto mjesto. Sve ovo još više dobiva na težini kada kažemo da su se oni s ovog događaja kući vratili sa srebrnom medaljom. U velikom finalu su poraženi od vršnjaka iz Šibenika. Semafor je, po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 3:1 za člana Prve hrvatske pionirske lige, ali to srebro ima zlatni sjaj.

No, sada se vratimo na početak priče. Naime, najprije su odigrane utakmice po skupinama. Bile su tu dvije skupine s četiri momčadi, a mladi Mladostaši, predvođeni trenerom Dariom Vlašićem su u svojoj zauzeli drugu poziciju. Uspješniji od njih su bili već spomenuti Šibenčani pa se ova skupina, u kojoj su se još nalazili slovenska družina Maribor Tabor, odnosno Otvorena škola zagrebačkog Dinama može nazivati super moćnom. Slovence su Vlašićevi izabranici savladali rezultatom 2:1, dok su Dinamovci “pali” s uvjerljivih 8:0.

Uslijedilo je polufinale protiv prvog sastava Maribor Tabora kojeg je ždralovačka nogometna budućnost pobijedila minimalno – ishodom 1:0, da bi potom stigao već spomenuti finalni meč protiv HNK Šibenik. Zaključno, pročitajte razmišljanja trenera ove talentirane generacije te pogledajte bogatu fotogaleriju.

–Zadovoljan sam postignutim rezultatima te konačnim plasmanom jer su djeca pokazala ogromno zalaganje i disciplinu, odnosno sve ono što krasi ovakve turnire. Nakon ovoga krećemo s daljnjim treniranjem. Uz treninge smo dogovorili odigravanje turnira u Dugom Selu i Zagrebu gdje će djeca odigrati 13 susreta. Zapravo, tu je riječ o ligaškom nadmetanju, dok ćemo 11. veljače u Ljubljani odmjeriti snage s tamošnjom Olimpijom koja je član Prve slovenske pionirske lige. Potom ćemo nastaviti tražiti prvoligaške suparnike kao što smo već ranije činili i igrali s NK Gorica, zagrebačkim Dinamom, ali i ostalim momčadima našega prvoga ranga. Dakle, generacija je izrazito talentirana pa mi je pravi gušt biti njen trener – poručio nam je Vlašić.