Vremenske neprilike, što znači jaka kiša i neugodan sjeverni vjetar nisu spriječile nogometaše Bjelovara da prošlog ponedjeljka – 9. siječnja započnu s pripremama za drugi dio sezone Druge hrvatske nogometne lige (treći rang nadmetanja). Treba naznačiti kako su prozivka i prvi ovogodišnji trening protekli u izrazito pozitivnoj atmosferi, a prije izlaska Bjelovarčana na umjetnu travu Gradskog stadiona obratila im se klupska uprava koja je pohvalila sve ono što su momci s Logora napravili u minuloj polusezoni. Isto tako, želja klupskih čelnika jest da bijeli nastave u tom ritmu, ali i da imaju što manje poteškoća s ozljedama.

Trener Luka Bilobrk je u svom obraćanju igrače upoznao s planom priprema, kao i s pripremnim dvobojima, a skrenuo im je pozornost na maksimalnu ozbiljnost jer i on, baš poput vodstva kluba očekuje zapažena ostvarenja kao što je to bio slučaj prošle jeseni. Već po običaju, na početku zimskih priprema nekolicina igrača je nedostajala, no svi ti izostanci su, kako kaže Bilobrk opravdani.

-Krenuli smo iako nam vrijeme baš nije išlo na ruku. Najvažniji dio momčadi je tu s nama, dakle svi oni koji su iznijeli prvi dio sezone. Neki malo kasne u dolasku obzirom na bolesti i ostale opravdane razloge. Točnije, četiri igrača nam još nisu došla, čekamo ih. Isto tako, otišli su: Cahani, Radošević, Šantek i Soldić. Riječ je o momcima koji se nisu uspjeli nametnuti pa je prirodno da odu, odnosno traže klub gdje će igrati. Pokušat ćemo ih nadomijestiti s kvalitetnijim igračima, a dva nova koja su nam stigla su Ron Rojka iz NK Kustošija te Vinko Raspudić iz drugog sastava Osijeka. Oni participiraju na pozicijama sredine terena – ofenzivni i defenzivi vezni, ali još uvijek nećemo govoriti da su pojačanja. Moraju se pokazati. To su mladići s kojima mi već sada pripremamo teren za ljeto, a očekujem da naši starosjedioci budu još bolji, da se podignu. To nam je jedini cilj uz naznaku kako ćemo ići utakmicu po utakmicu te pokušati u svakoj izvući maksimum

Kazao je Bilobrk istaknuvši kako će njegova momčad cjelokupne pripreme odraditi na Gradskom stadionu.

-Sve svoje aktivnosti ćemo provoditi ovdje jer imamo odlične uvjete. K tome, nemamo financijska sredstva koja bismo trošili, a dogovorili smo šest prijateljskih dvoboja. Skoro svakoga vikenda prije početka prvenstva imamo jedan osim 15. veljače (srijeda). Tada je zakazan susret sa sisačkom Segestom. 21. siječanj nam donosi domaćinstvo protiv NK Gaj Mače, dok ćemo 28. siječnja odmjeriti snage s nogometašima Vrbovca. To su dva domaća sraza koja ćemo, na samom početku iskoristiti kao uvod, uz nešto lakši inzenzitet. Slijede nam gostovanja u Sesvetama, (11. veljače), odnosno već spomenuto u Sisku, da bi nam NK Mladost Ždralovi bila “generalka”. Ta utakmica će se igrati 18. veljače – zaključio je bjelovarski nogometni strateg.

Naposljetku, kažimo kako je, sasvim sigurno najveće pojačanje NK Bjelovar povratak Glavine koji se oporavio od ozljede pa već sada sve buduće aktivnosti, kojih, posve je jasno na Logoru neće nedostajati očekujemo s velikim zanimanjem. Početak drugog dijela sezone je predviđen za 25. veljače.