U središnjici hdz-A održana sjednica šireg Predsjedništva stranke a nakon sjednice izjavu je dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Rezimirali smo sve aktivnosti u razdoblju od 19. prosinca i najavili neke bitne teme i političke aktivnosti koje su pred nama”, rekao je Plenković na početku kako javlja N1.

Komentirao je prelazak na euro. “Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao ‘zaokruživanjem’”, kazao je, i ponovio da nema tog inputa da je porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja.

“Nema tog inputa da je trošak porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja”, dodao je.

Ponovio je koliko je Vlada pomogla gospodarstvenicima za vrijeme koronakrize.” “Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađujete, Vladi činite veliku političku štetu…”, rekao je.

Ponovio je da su sve službe na terenu, i da imaju arsenal u svojim rukama i “neće oklijevati”. ”Vlada ne ide se time da unaprijed misli da je dio gospodarskih aktera prevarantski. Zato smo i na posljednjoj sjednici Vlade donijeli poznati zaključak”, kazao je premijer.

”Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo”, kazao je te dodao da postoje mogućnosti od ukidanja subvencija do uvođenja poreza.

Nije ništa precizirao ali je poručio: “Do petka imaju vremena vratiti cijene”, piše N1.