Ako želite reducirati prehranu preporučuje se da umjesto slatkiša jedete što više voća koje pomaže mršavljenju. Prvi na toj listi je ananas, a obzirom na provedena istraživanja, upravo je on idealna namirnica ukoliko se želite riješiti suvišnih kilograma. Zdjelica ananasa sadrži samo 82 kalorije, dok je u isto vrijeme ovo voće, koje se naziva kraljevskim prepuno vitamina i minerala.

Pored toga, uz ananas nećete brzo ogladnjeti jer je izrazito zasitan. Sadrži bromelain – enzim koji pomaže tijelu da bolje apsorbira određene nutrijente. U toj priči je i dobivanje energije iz masti, a uz ovaj enzim, ananas sadrži 2,3 grama vlakana po zdjelici. To je idealan broj ako uzmemo u obzir koliko su vlakna važna kada je mršavljenje u pitanju.

Također, kao zaključak navedimo kako ananas sadrži i mangan koji regulira metabolizam masti te ugljikohidrata, a isto tako, istraživanja su pokazala da i sok iz ovog voća sprječava formiranje masnih naslaga. Zahvaljujući svojoj slatkoći, ananas će umanjiti želju za slatkišima.