13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Zbog čega je dobro jesti ananas?

Nove vijesti

Ako želite reducirati prehranu preporučuje se da umjesto slatkiša jedete što više voća koje pomaže mršavljenju. Prvi na toj listi je ananas, a obzirom na provedena istraživanja, upravo je on idealna namirnica ukoliko se želite riješiti suvišnih kilograma. Zdjelica ananasa sadrži samo 82 kalorije, dok je u isto vrijeme ovo voće, koje se naziva kraljevskim prepuno vitamina i minerala.

Pored toga, uz ananas nećete brzo ogladnjeti jer je izrazito zasitan. Sadrži bromelain – enzim koji pomaže tijelu da bolje apsorbira određene nutrijente. U toj priči je i dobivanje energije iz masti, a uz ovaj enzim, ananas sadrži 2,3 grama vlakana po zdjelici. To je idealan broj ako uzmemo u obzir koliko su vlakna važna kada je mršavljenje u pitanju.

Također, kao zaključak navedimo kako ananas sadrži i mangan koji regulira metabolizam masti te ugljikohidrata, a isto tako, istraživanja su pokazala da i sok iz ovog voća sprječava formiranje masnih naslaga. Zahvaljujući svojoj slatkoći, ananas će umanjiti želju za slatkišima.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika