Održana je komemoracija za legendarnog zapovjednika 105. brigade Hrvatske vojske Stjepana Ivanića  koji je preminuo 2. siječnja 2023. godine nakon kratke i teške bolesti.

 Počast legendarnom zapovjedniku uz članove obitelji odali su njegovi prijatelji i suborci, a prigodnim govorima od Ivanića su se oprostili Jure Šimić predsjednik Kriznog štaba zajednice općine i Kriznog stožera Općine Bjelovar i bilogorsko-podravske regije i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

– Stjepan Ivanić je bio legenda! Živio je kao legenda i ostao je legenda kod svih svojih suboraca, svih onih koji su mu bili podčinjeni i koji su mu bili nadređeni u hijerhiji vojnog zapovjedanja. Ostat će legenda kao i 105. brigada. Ja imam običaj reći, Stjepan Ivanić je 105. brigada. On je ponos 105. brigade, on je ponos nas sviju koji smo ga znali, rekao je Šimić.

– Bjelovarski velikan, čovjek velika srca, domoljub, borac za pravdu i boljitak svih građana, to je bio Stjepan Ivanić. Naš veliki ratni zapovjednik, ponosne 105. Bjelovarske brigade. U najmanju ruku bjelovarski heroj, kazao je gradonačelnik Hrebak. Nakon komemoracije posljedni ispraćaj će se u 14 sati održati na mjesnom groblju u Jakopovcu pokraj Zrinskog Topolovca.