Krajem mjeseca siječnja će biti održani izbori za Mjesne Odbore, a jedna specifičnost u ovoj priči jest ta da je, u jednom od 38 Odbora ovog podneblja – onom u Hrgovljanima sačinjena lista samo od žena. Na njenom vrhu je Rada Makar Radošević koja je oko sebe okupila još šest žena koje su u ovaj projekt krenule s vizijom poboljšati život u ovom prigradskom naselju grada Bjelovara.

Makar Radošević je iz tog razloga jučer, srijeda – 4. siječnja sa svojim suradnicama posjetila središnjicu Hrgovljana, odnosno park u blizini tamošnjeg doma gdje se ova ambiciozna družina prihvatila posla, počistila ga i na taj način, možemo kazati već sada krenula s provođenjem kampanje.

-Na mojoj listi su isključivo žene jer smatram da one mogu puno toga i isto tako, konačno su počele izlaziti iz svojih konfornih zona. Moram priznati kako je u našem mjestu puno toga napravljeno, ali ima još stvari za odraditi. Dječje igralište nije uređeno onako kako bih ja to željela. Moja je želja da ono bude modernije za našu djecu, a uz to bih željela sagraditi sportsku dvoranu. Smatram da ovdašnja djeca i mladi, kojih je velik broj nemaju prilike ovdje trenirati. Oni idu izvan našeg mjesta, a zašto mi ne bismo napravili svoje dječje, nogometno igralište ili čak sportsko-rekretivni centar. U ovu priču bih uključila i izgradnju vrtića.

Kazala je Makar Radošević te nastavila kako se ne želi bazirati samo na mlade.

-Imamo i kapelicu koja je neiskorištena. Misa se održava svega jednom godišnje te bih željela da se ona više aktivira za našu stariju populaciju jer smatram da je ona najviše orijentirana prema crkvi. Nadalje, ja sam željela da na našoj listi budu isključivo žene, a napominjem da ovdje nema nikakve politike. Želja mi je da se svi zajedno aktiviramo te bih rekla ovako – tko god odnese pobjedu na ovim izborima ja sam uvijek tu sa svojim suradnicama kako bismo pomogle svojim sumještankama i sumještanima. Mišljenja sam da smo mi dovoljno pametne i inteligentene i da možemo odraditi sve zacrtano. Zasigurno, određena financijska sredstva bi se mogla dobiti i iz EU fondova, a ukoliko budem izabrana razgovarat ću s bjelovarskim gradonačelnikom Hrebakom. On je jako sposoban te sam sigurna da će nam s njegove strane biti pružena pomoć.

Na ove riječi se nadovezala Ivana Mirosavljević, jedna od žena koja se uz Makar Radošević nalazi na ovoj nesvakidašnjoj listi.

-U planu stvarno imamo puno toga. Željeli bismo napraviti i šetnicu uz našu Plavničku gdje se tijekom ljetnih mjeseci prekrasno šetati. Također, moram istaknuti i to kako imamo velik broj pasa lutalica pa zbog njih naši sumještani nisu u mogućnosti sigurno šetati te bi nam ta šetnica, osim što bi je bilo lijepo vidjeti bila od izuzetne pomoći. Uz to, ovdašnji poljoprivrednici na tom području imaju svoju zemlju pa nam je plan napraviti most kako bi oni na siguran način dolazili do te zemlje. Dakle, ukoliko se svi udružimo možemo učiniti puno toga dobroga za naše mjesto. Važna je upornost – zaključila je Mirosavljević