Danas, utorak – 3. siječnja će se, nakon trodnevne stanke zbog Novogodišnjih blagdana nastaviti 43. izdanje malonogometnog turnira “Bjelovarski Božić”. Preostalo je odigrati još dva dana po skupinama, odnosno sveukupno 12 utakmica. Večerašnja priča će započeti od 18 sati, igrat će se šest dvoboja, a isto tako će biti i sutra, srijeda – 4. siječnja.

Podsjetimo da na ovom događaju sudjeluju 22 momčadi koje su raspoređene u dvije skupine sa po pet sastava, dok se u ostale tri nalazi njih četiri. Kažimo kako će u daljnje natjecanje, koje će se igrati na ispadanje iz skupina u kojima se nalazi pet momčadi napredovati tri najbolje te bolja četvrta. Mjerilo te bolje četvrte će biti postignuti rezultati. Također, iz skupina u koje su smještene četiri momčadi svoje mjesto u nokaut fazi će pronaći tri prvoplasirane.

Gledajući na trenutni poredak na još uvijek nekompletnim ljestvicama samo su u skupini E odigrane sve utakmice, a iz te skupine u nokaut fazu su prošli Replay Križevci, Koestlin i Jaković Tours. U skupini A je trenutno u vodstvu ekipa OPG Vidojević & Bjelovartest koja je upisala sve tri pobjede u tri odigrane utakmice. Malonogometaše s OPG-ea prate: Demaring, MNK Bjelovar kadeti i Band Čista desetka, dok su u igri za drugu fazu i malonogometaši iz Termo usluga koji još nisu odigrali niti jednu utakmicu.

Iz skupine B s tri pobjede sigurni u prolaz su igrači MP Transporta koje trenutno prati MNK Dubrava s jednim porazom. Euro Fero i Javor Patkovac & Beton desing ZG s jednom pobjedom dijele treće i četvrto mjesto, a momci s OPG-ea Tolić su odigrali samo dvije utakmice iz kojih nisu izvukli niti jedan bod. U skupini C se u vodstvu nalazi Pizzerija Palma s dvije pobjede iz dvije utakmice, druga je Pekara Centar iz Čazme s jednom pobjedom iz dva susreta, treći MNE Zrinski je bez ijedne pobjede, ali glavni favorit u toj skupini te jedan od glavnih favorita na cjelokupnom turniru – ekipa Domorada još nije odigrala niti jednu utakmicu.

U skupini D je jasno tko prolazi u nokaut fazu, ali se još ne zna poredak. Naime, ekipa Caffe bar Lav je odustala od natjecanja, a trenutno vodi Varadero Mai Tai iz Novalje s dvije pobjede iz isto toliko izlazaka na parket. Uz njih, nokaut fazu će osjetiti i Kos interijeri & Trgo Matić te Bjelovar Beton & TPM Bau.

Dakle, sve ovo govori kako je prvi krug turnira ”Bjelovarski Božić” došao do usijanja i kako danas i sutra jednostavno morate doći na tribine Dvorane Europskih prvaka. Sve to u svrhu uživanja u dobrom društvu te sjajnom, nadasve uzbudljivom malom nogometu.