Ušli smo u Novu, 2023. godinu koja će, između ostaloga biti prepuna sportskih uzbuđenja. Jedno od tih prvih uzbuđenja će u gradu Bjelovaru biti košarkaško Zimsko prvenstvo koje će se održati u dvorani Sokolane II u petak, 6. i nedjelju, 8. siječnja. Organizira ga bjelovarski najmlađi, ali izrazito uspješan sportski kolektiv – KK Borik u suradnji s Gradom Bjelovarom. Na ovom, sada već tradicionalnom turniru će ove godine sudjelovati šest momčadi, i to iz: Bjelovara, Virja te Križevaca. Cijela priča će započeti u petak od 14 sati, a ulaz će za sve posjetitelje biti besplatan.

Naglasimo kako će košarku zaigrati dvije momčadi bjelovarskog KK Borik sastavljene od juniora, veterana i igrača 5 na 5 košarke A2 lige Sjever koja se igra po cijeloj regiji (Virje, Križevci, Koprivnica, Đurđevac). Također, bit će tu dvije momčadi T-napad GO2. Riječ je o sadašnjim rekreacijskim košarkašima koji su aktivno participirali u nekim prošlim vremenima. Momčad imena Gimnazijalci za koju će igrati momci KK Bjelovar, KK Vedi Bjelovar te KK Ivanić Grad, kao i momčad križevačkog Radnika koja se može okarakterizirati kao spoj mladosti i iskustva tamošnje košarke.

Više o ovom tradicionalnom turniru nam je kazao Ivan Šiprak, predsjednik KK Borik Bjelovar.

– Da, ovaj košarkaški turnir u Bjelovaru ima bogatu tradiciju koja se jednostavno mora nastaviti i zbog toga smo ovogodišnje prvenstvo grada organizirali u Sokolani II gdje je održan i prvi turnir. Želja nam je napraviti pravi košarkaški šušur te okupiti ljude – mlade, stare, rekreativce, aktivne sportaše, sve koji vole i uživaju u košarci, a takvih je u Bjelovaru jako puno – naglasio je Šiprak.

Dakle, dođite u Sokolanu II kako bi zajedno s nama uživali u dobrom društvu, sjajnoj atmosferi i dobroj košarci – zaključni je poziv predsjednika Šipraka koji je snagu te znanje organiziranja vrhunskog košarkaškog šušura pokazao prošloga ljeta kada je zajedno sa svojim društvom organizirao ”Fiba turnir” na Boriku kojeg će bilo tko teško nadmašiti.