U Kulturnom centru Rovišće je 28. prosinca održan  tradicionalni Božićni koncert, a nakon njega i Večer kulture i zajedništva koji su na kraju godine okupili udruge koje djeluju na području Rovišća, pa su tako nastupile Dječja skupina Kulturno umjetničkog društva Rovišće, Ženski vokalni sastav ”Mihe”, Mješoviti župni zbor sv. Cecilija iz Župe Presvetog Trojstva te učenici Osnovne škole Rovišće, a kao gošće su nastupile članice Udruge žena iz Zrinskog Topolovca.

– Veseli me što smo se prvi put nakon korone uspjeli zajedno sastati i što smo pronašli interes i želju da se družimo i jedni drugima čestitamo božićne blagdane i zaželimo sretnu Novu godinu, rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan. Nakon koncerta održana je Večer kulture i zajedništva na kojoj su predstavljeni običaji svih mještana koji su doselili u općinu iz raznih krajeva kao što su Rama, Livno, Janjevo, Letnica,  Zagorje, Češka, itd.

Načelnik Prišćan se uz lijepe želje za Novu 2023. godinu osvrnuo i na ovu koja je na kraju.

– Zadovoljan sam s ostvarenim, naravno da smo mogli više i da neke stvari nismo mogli realizirati ali siguran sam da ćemo 2023. godine biti još bolji. Dobro smo se pripremali tijekom ove godine i imamo niz pripremljenih projekata, od vrtića u Predavcu, tržnice u Rovišću, nogostupa i niz drugih projekata koji vesele ne samo mene već i mještane, zaključio je Prišćan.