Osobe starije životne dobi koji zbog svojih godina, a možda i bolesti i ako još k tome žive sami česta su meta kradljivaca. Kako javlja PU bjelovarsko-bilogorska dvoje starijih ljudi bili su meta kradljivaca koji su im ukrali zlatninu i novac.

U dvadesetak minuta, u utorak, 27. prosinca, u Vrtlinskoj je nepoznata ženska osoba iskoristila nepažnju 75- godišnjaka i iz otvorene kuće ukrala novac i zlatni nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

I u Narti se dogodila gotovo identična krađa, tamo je nepoznata muška osoba iskoristila nepažnju 89-godišnjeg vlasnika obiteljske kuće i iz novčanika ukrala nekoliko tisuća kuna.

I ovog puta je potrebno pozvati, posebno osobe starije životne dobi koji zbog svojih godina, a možda i bolesti i ako još k tome žive sami da nažalost ovakvih kradljivaca ima sve više koji koriste upravo takve okolnosti i olako se domognu onog što im je gotovo na dohvat ruke.

Posebno apeliramo na njihovu obitelj, rodbinu ali i susjede koji vode brigu o njima koji uglavnom žive sami, da ih upute u samozaštitno ponašanje, a tu govorimo o navici zaključavanja ulaznih vrata.