Po svemu sudeći u Općini Severin održat će se u 2023. godini novi izbori za Općinsko vijeće zbog neizglasavanja Proračuna za 2023. godinu, a  i činjenice da je pola vijećnika dalo ostavke, riječ je o svim vijećnicima HSS-a.

– Proračun nije prošao jer ga mi kao klub vijećnika HSS-a nismo podržali. Nema kvalitetnih projekata, a puno toga smo mogli smo napraviti. Četiri puta godišnje imamo sjednice Vijeća, a između toga ništa ne znamo što se događa, a događa nam se to da djelatnici Općine daju otkaze. Imamo na bolovanju ljude, imamo zamjene na zamjeni od zamjene, FINA nam je otkazala suradnju. Sve to mi kao vijećnici doznajemo iz drugih izvora, a nije način da mi to čujemo iz sela, nego bi trebali od načelnika ili da nas sazove predsjednik Vijeća. Šutilo se sve do danas kad je zadnji dan bio da se donese Proračun,rekao je Antonio Babec predsjednik kluba vijećnika HSS-a i najavio daljnje korake.

Antonio Babec, HSS

– Samim neizglasavanjem Proračuna mi smo dali ostavke jer se ne slažemo niti radom Vijeća niti načelnika. U nekoliko navrata dali su nam do znanja da bi oni voljeli da idu novi izbori, a da više ne budemo u Vijeću pola-pola, jer su uvjereni da bi dobili većinu i da će moći raditi što hoće, kaže Babec.

Drugi dio Općinskog vijeća kojeg čine 4 člana HDZ-a smatra da su motivi HSS-ovaca stranački obojeni, te su uvjereni u svoju pobjedu na izborima ako do njih dođe.

To je čista obmana, oni to rade namjerno, to je s više razine pritisak. To je tim koji podržava gospodina Beljaka na visokoj razini i da oni protiv HDZ-a rade gdje god mogu. Došlo je do toga, do čega je. Možda se još nešto uspijemo dogovoriti, ima još nešto vremena. Ako ne bude mogućnosti izbori će biti. Vidjet ćemo kome će izbiti novce, u svakom slučaju narodu i stanovnicima ove općine. Građani će onda procijeniti za koga će glasati i tko im je ovo servirao i potrošio 100 tisuća kuna, a tko nije, kazao je Zdenko Rogović prvi čovjek severinskog HDZ-a koji je rekao kako načelnik Žgela ima njihovu podršku te smatra da nije načelnik Žgela prava meta HSS-ovaca.

Predsjednik Općinskog vijeća Jasmin Morosavljević je dodao kako se slična stvar događa svake godine prilikom izglasavanja Proračuna.

– Jako  sam razočaran i ogorčen na svoje kolege vijećnike jer nisu imali ni najmanjeg razloga za napraviti ovo što su napravili. To je vjerojatan slijed i za nagodinu. Obustava će biti svih događanja do novih izbora i dodatni trošak. Gotovo smo sigurni i da će nakon izbora situacija biti ista. Birat ćemo se i poslije davati ostavke i onda čekali po tri mjeseca do novih izbora i sve će živo stajati,  rekao je Morosavljević.

Načelnik Žgela kojeg HSS proziva za nerad rekao je kako slijede izbori.

– Oni sada moraju kod javnog bilježnika ovjeriti svoje ostavke, iza toga sve staje i čekaju se novi izbori za Vijeće. Oporba tako kupuje vrijeme, ali i radi nepotreban trošak Općini od oko 100 tisuća kuna, kazao je Žgela i dodao kako su u stvari motivi Babeca druge naravi:

– Gospodin s kojim ste razgovarali je bio jednom na izborima kad sam ja bio bolestan, pa su on i njegov kum već mene dopola zakopali. Ja sam se probudio, on je ponovno došao na ove zadnje izbore i opet je izgubio i opet mu je netko kriv!