Sinoć je u maloj galeriji Gradskog muzeja Bjelovar otvorena velika izložba povodom 31 godine djelovanja Likovnog udruženja Bjelovar na kojoj se predstavilo 18 slikara s 51 izloženim djelom.

Nazočne je u svojstvu domaćina pozdravio Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar koji je čestitao autorima i udruzi na postavljanju ove velike izložbe te je istaknuo kako se u ovim slikama ogleda silna ljubav i talent zaljubljenika u likovnu umjetnost.

Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar

Obraćajući se mnogobrojnoj publici koja je došla na otvorenje izložbe, Zlatko Sabolović, predsjednik Likovnog udruženja Bjelovar spomenuo je kako je u ova tri desetljeća kroz ovu udrugu prošlo više od 180 umjetnika.

‒ Drago mi je da su s nama ljudi koji su bili i osnivači udruge. Radili smo puno i izlagali po cijeloj Hrvatskoj. Moram svakako spomenuti kako su se naši članovi uvijek rado odazivali na humanitarne akcije te smo donirali više od 1000 slika. LUB je član brojnih strukovnih udruženja, ali i Hrvatskog sabora kulture. Redovito izlažemo na njihovim godišnjim smotrama te nas posebno raduje što je ove godine od 5 poslanih djela, njih 5 odabrano i izloženo. Što se dogodilo po prvi put da su nekoj udruzi prihvaćena sva djela. Svakako smo ponosni što je i rad našeg člana Mirka Markešića proglašen najboljim radom u tehnici naive. Zato, zahvaljujem svima koji prate i pomažu naš rad, a vama draga publiko zahvaljujem na dolasku i samo mogu reći „Neka šute riječi, a govore djela“, zaključio je Sabolović.

Zlatko sabolović, predsjenik LUB-a

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, a izložbu je otvorio Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. Publika izložene radove može pogledati do 14. siječnja 2023. godine. (Slaven Klobučar)