20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

14 mladih obitelji iskoristilo poticajna sredstva Općine Dubrava za rješavanje stambenog pitanja

Nove vijesti

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša sinoć je potpisao ugovore s mladim obiteljima koje su se javile na  Javni poziv za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja na području Općine Dubrava u 2022. godini.

– Mislim da je ova mjera pun pogodak. Bitno je reći da je danas njih 14 potpisalo svoje ugovore, što za adaptaciju, što za kupnju nekretnine ili građevinskog zemljišta, a ovo je već druga godina da provodimo tu mjeru. Istaknuo bih da nas nije ni korona kriza u tome spriječila niti ove godine inflacija. Iznašli smo sredstva, osigurali za ovu mjeru 200 tisuća kuna, a nastavit ćemo s ovom mjerom i u 2023. godini – rekao je Okroša.

Na ovu mjeru mogle su se prijaviti mladi do 45 godina starosti, a i u idućoj godini za ovu mjeru izdvojit će se isti iznos sredstava.

– Ja bih htio da dogodine to ne bude dovoljno, da se još više mladih prijavi, pa da moramo izdvojiti još više sredstava, a meni je drago da se u ovoj skupini ljudi koji su se ove godine prijavilo našlo i friških roditelja, tako da me veseli da imamo i porodiljne naknade najveće u Zagrebačkoj županiji, zaključio je Okroša.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika