Općinsko viječe Općine Dubrava je na sinoćnjoj 16. sjednici usvojilo Proračun za 2023. godinu. On iznosi 30 milijuna kuna, ili nešto manje od 4 milijuna eura. Od kapitalnih projekata u idućoj godini načelnik Tomislav Okroša izdvojio je izgradnju dječjeg vrtića i nogostupa od sportskog centra do Zgališća. Osvrnuo se i na godinu na izmaku koja je nakon dvije pandemijske bila prva u kojoj su se stvari koliko-toliko vratile u normalu.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša

– Po meni je stvarno bila produktivna godina, puno se toga radilo. Osnovali smo i općinsko komunalno poduzeće koje sad već radi godinu dana. Uspjeli smo otkupiti jednu zgradu pored dječjeg vrtića, tzv. staru mljekaru gdje je tvrtka otišla u stečaja, pa smo na 9. dražbi uspjeli kupiti taj prostor po znatno nižoj cijeni za komunalnu tvrtku . Puno se toga radilo, družilo, održali smo proslavu Dana općine, adventa, Ina Delta rally, mažoretkinje su imale svoje prvenstvo i finale Državnog kupa je ponovno bilo u Dubravi, kazao je Okroša koji je pohvalio i suradnju s Općinskom vijećem.

– Općinsko vijeće na čelu s Darkom Rajtarom redovno se sastaje, donosi bitne odluke, čujemo uvijek konstruktivne primjedbe i kritike i prema njima se i mi malo prilagodimo i popravimo koliko je potrebno, zaključio je Okroša.