Danas je ispravljena dugogodišnja nepravda te je ime bjelovarskog branitelja Siniše Paunovića upisano na spomenik braniteljima u središnjem bjelovarskom parku. 

Podsjetimo, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić ususret prošlogodišnjeg Božića dao je obećanje Stjepanu Budinskom ratnom zapovjedniku Vojarne „Bilogora“ da će se ispraviti nepravda, odnosno, na spomenik uklesati ime Makaranina Siniše Paunovića koje je nedostajalo, a koji je, braneći Bjelovar 29. rujna 1991. izgubio život.

– Siniša Paunović je bio pripadnik diverzantskog voda, čovjek koji je u rujnu mjesecu 1991. godine prešao na stranu hrvatske vojske prije čega je bio pripadnik JNA u Vojarni. Tim činom se direktno uključio u obranu grada Bjelovara, a njegova zadaća je bila Barutana. Razrađena je mogućnost razminiravanja objekta i to je bio objekt na kojem su obitavale najveće količine streljiva. U toku nekoliko dana je razminirano pet ili šest većih objekata čime je spašena moguća ogromna katastrofa grada. Ostao je jedan natovareni objekt, možemo kazati borbeni komplet brigade. U njemu se nalazio Major Tepić, ali Paunović je sa svojim momcima unatoč tome drugoga jutra krenuo u pokušaj razminiravanja. Nažalost, otkriveni su te su smrtno stradali. Dakle, ovim je pružen jedan veliki obol obrani Bjelovara jer bi u suprotnom bio pretrpljen razarajući potres i Paunović, koji je u Bjelovar došao službom te u toj ekipi jedini nije bio Bjelovarčanin zaslužuje biti na ovom spomeniku, rekao je Budinski.

Ovim povodom na jednom mjestu okupili su se predstavnici svih braniteljskih udruga te ratni zapovjednici s bjelovarskog područja.

Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić je najavio kako će ovakva druženja postati tradicija.

– Uoči svakog Božića okupit ćemo ratne zapovjednike. Siguran sam kako su to ljudi koji su zaslužni za stvaranje neovisne Republike Hrvatske, zaslužni su za oslobađanje Bjelovara i da nije bilo njih, danas ne bi bilo niti nas – istaknuo je Brajdić.