Mnogima je poznat pojam mentalne aritmetike, abakusa i učenja matematike kroz igru, ali znate li koje beneficije to ima za djecu svih uzrasta?

U Bjelovaru krajem siječnja po prvi put kreće Školica – mala škola za veliki život, u kojoj djeca od 3-12 godina mogu razvijati svoje mentalne vještine, učiti matematiku i pri tome se zabaviti. Znanstvena istraživanja dokazala su da mentalno računanje predstavlja najbolji trening za mozak, a programi Školice osim učenja matematike služe upravo za razvoj koncentracije, poboljšanje memorije, povećanje inteligencije, razvoj analitičkog i logičkog mišljenja te kreativnosti.

Mentalna aritmetika razvila se iz tradicionalne istočnjačke discipline, a danas predstavlja popularan i moderan edukacijski program.

Poticanje i razvijanje intelektualnih vještina i kognitivnih sposobnosti kod djece počevši od ranog perioda života ključno je kako bi se postigao cjelovit kognitivni razvoj, a kroz Školicu se on postiže na zabavan i razigran način. Planirani početak nastave je ponedjeljak, 30.1.2023. Dva do tri tjedna ranije održavat će se ogledni satovi i testiranja za djecu, kako bi se smjestila u odgovarajuće grupe.

Školicu u Bjelovar dovodi učiteljica razredne nastave, mentalne aritmetike i Numicon programa te vlasnica Franšize programa Superznalac za grad Bjelovar Vedrana Mikac, rođena Varaždinka koju je ljubav prema radu s djecom vodila kroz cijelu Hrvatsku. Nakon velikog iskustva rada u školama i vrtićima s djecom u dobi od 4-12 godina, djecom s posebnim potrebama te izvrsnih rezultata koje je postigla u nastavi u procesu je pisanja udžbenika MateMAGIČNA školica.

– Ovaj korak i otvaranje Školice u Bjelovaru spojio je moje dvije velike ljubavi – djecu i matematiku. Mogućnost da u ranoj dobi potičemo razvoj djetetovih kognitivnih sposobnosti, socijalnih vještina, pozitivnih emocija te „matematičkog samopouzdanja“ daje mi motivaciju da im pružam najbolje od sebe. Učenjem kroz igru razvijamo dječje potencijale, vještine koje im ostaju za cijeli život – ističe Vedrana

Što sve nudi Školica?

Cjeloživotno učenje počinje u ranim godinama. Kompetencije za budućnost su kombinacija znanja, vještina, vrijednosti i stavova, kao i sposobnosti korištenja tih znanja u različitim situacijama. U Školici učimo djecu kako primijeniti svoje trenutno znanje u novim kontekstima kroz razigrane metode, kretanje, istraživanje, dnevne rutine i samoizražavanje, kako bi postali samopouzdani učenici sposobni prilagoditi se i transformirati bilo koje okruženje.
Upravo zato, iako mala, Školica je prva stepenica ka velikom životu vašeg djeteta!

– Superznalac

Program za razvoj mentalnih sposobnosti djece uz upotrebu drevne japanske računaljke abakus usmjeren je za razvoj kognitivnih vještina i intelektualni razvoj djeteta. Upotrebom abakusa razvijaju se obje moždane hemisfere čime se razvija maksimalan intelektualni potencijal.
Ovaj program je namijenjen djeci od 4 – 12 godina, nastava se održava jednom tjedno u trajanju dva školska sata u grupama od 6-12 polaznika

– Numicon
Program kojim se razvijaju predmatematičke sposobnosti kod djece koja žele na jednostavan i zabavan način upoznati brojeve. Razvili su ga stručnjaci s Oxforda, a 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom koja pokriva cjelokupno područje brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca. Program je namijenjen djeci od 3 – 5 godina, radionice se održavaju jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u grupama od 6 – 8 polaznika.

– Supertmath
Program za učenike koji trebaju usmjerenu, sistematičnu i kontinuiranu podršku u radu tijekom cijele godine.
– Supermath+
Program namijenjen učenicima petih, šestih i sedmih razreda osnovne škole koji žele dopuniti i proširiti svoje matematičko znanje stečeno na satovima redovite nastave. Program supermath + (mini) namijenjen je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda osnovne škole koji žele otkrivati male matematičke tajne. Učenici kroz ove programe razvijaju samopouzdanje, usvajaju strategiju rješavanja određenog problema i razvijaju pozitivan stav prema matematici.
Nastava prati školski kurikulum, a materijali koji se koriste u programu odobreni su od Agencije za  odgoj i obrazovanje.

Više informacija o Školici, programima, mogućnostima i upisima možete potražiti putem njihovih društvenih mreža, maila (info@skolica.eu) i kontakt telefona: 099/ 672-3930, a sama lokacija je na adresi Josipa Jurja Strossmayera 9 u Bjelovaru.