Druga momčad Rukometnog kluba Bjelovar je u posljednjem ovogodišnjem nastupu u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever kao gost, u sklopu 11. kola danas (petak, 16. prosinca) savladala RK Vidovec II krajnjim ishodom 29:35 te se na taj način i matematički okrunila naslovom jesenskog prvaka. Naglasimo kako su izabranici trenera Maria Ladića u prvom dijelu sezone sveukupno osvojili 17 bodova (10 odigranih utakmica; 8 pobjeda, jedan neriješen završetak i samo jedan gubitak) što u prijevodu znači da na svom kontu imaju dva boda više od drugog sastava Čakovca koji je sakupio 15 bodova, ali ima devet odigranih mečeva.

Također, u samom vrhu je još jedan Bjelovarsko-bilogorski rukometni trećeligaš – RK Ivanska. On se može pohvaliti s 14 osvojenih bodova (treće mjesto; devet utakmica) koliko imaju i četvrtoplasirani momci Varaždina (također devet dvoboja), no Ivančani su bolje plasirani zbog nešto pozitivnije razlike pogodaka. Dakle, sve navedeno nam garantira veliku borbu i u daljnjem tijeku ovoga prvenstva, a Bjelovarčani, odnosno Ivančani će svoj ovosezonski put nastaviti 11. veljače 2023. godine kada će gostovati.

Jesenski prvaci iz rukometnog grada će se zaputiti u Čakovec kod već spomenute tamošnje druge momčadi, dok će njihovi susjedi iz obližnje Ivanske odmjeriti snage s mladim Vidovčanima. Bit će to susreti 12. prvenstvene runde, a kako će se tada provesti dva naša kluba ostaje nam provjeriti. Stoga ćemo ih i tada, kao uostalom i sva ostala njihova buduća zbivanja pratiti s ogromnim zanimanjem.