Župan Marko Marušić i predsjednik uprave grupe Čazmatrans Damir Pavlović potpisali su okvirni sporazum za uslugu prijevoza učenika osnovnih škola kojima je Županija osnivač na temelju provedenog postupka javne nabave.

Sporazum je potpisan na dvije godina za razliku od dosadašnjeg koji je vrijedio četiri godine.

– Bjelovarsko-bilogorska županija provela je otvoreni postupak javne nabave usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Bjelovarsko-bilogorska županija. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 24.000.000,00 kn bez PDV-a. Zaprimljene su dvije ponude, od kojih je jedna ona Slavonija busa neprihvatljiva jer je veća za 9 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti nabave. Prihvatljiva ponuda i ona koju smo odabrali, ponuditelja je Čazmatrans – Nova d.o.o., koja zadovoljava sve uvjete iz dokumentacije o nabavi i iznosi 23.999.606,98 kn bez PDV-a – kazao je župan Marušić i dodao kako osnovne škole kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija pohađa šest tisuća učenika od kojih su pola putnici.

Pavlović je zahvalio na dugogodišnjem povjerenju kojeg županija ima u Čazmatrans kada je u pitanju prijevoz učenika.

– Kad netko kaže 24 milijuna to je veliki novac, a kada to podijelite sa šezdesetak autobusa i ljudi koji na tome rade to i nije tako puno. Mi obećajemo da ćemo odgovorno obavljati taj posao, da ćemo sigurno i kvalitetno prevoziti djecu, rekao je Pavlović i dodao kako je Čazmatrans u fazi potpisa ugovora za nabavku dvadeset i pet autobusa.

– Autobusi su jako mladi, nisu novi, jer je i problem s tržištem, tako da ćemo i obnoviti vozni park, kazao je Pavlović.