5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Održana redovna Skupština Športske Zajednice Grada Bjelovara

Nove vijesti

Bjelovarska Gradska vijećnica je jučer (srijeda, 14. prosinca) bila poprište redovne Skupštine Športske Zajednice Grada Bjelovara, a nakon prijedloga i usvajanja dnevnog reda se raspravljalo o mnogim važnim stvarima. Tako se govorilo o izboru Verifikacijske komisije (tri člana), iznijelo se komisijsko izvješće, da bi potom nastupio izbor radnih tijela (radno predsjedništvo; tri člana), zapisničara te ovjerovitelja zapisnika (dva člana).

Zatim se usvojio zapisnik s prethodne Skupštine pa se izmjenjivao i dopunjavao Program javnih potreba u športu za 2022. godinu. Nadalje, iznesen je Program javnih potreba u športu za 2023., a bilo je govora i o planu i programu rada Zajednice s financijskim planom za nadolazeću godinu.

Također, bile su tu i izmjene i dopune Kriterija za vrednovanje te financiranje športskih udruga ŠZGB-a, dok se kao posljednja točka dnevnog reda ovom prilikom našlo primanje u članstvo KK “Borik” Bjelovar, Powerlifting kluba “Bjelowbar” te Plivačko-vaterpolskog kluba “Mladost” Bjelovar. Svime je rukovodio predsjednik Željko Maletić, a na ovom događaju su se našla mnoga poznata lica iz svijeta lokalnog sporta, ali i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Stoga, kao zaključak ove zanimljive priče vam donosimo Hrebakove te Maletićeve riječi, a tu je i fotogalerija.

–Najprije bih želio čestitati svim našim sportašima na zavidnim postignućima kojih je ove godine bilo puno, a rekao bih kako niti jedan sport ne može funkcionirati na pravi način ukoliko nema dobru infrastrukturu, odnosno ljude koji daju sve od sebe da sve funkcionira na željeni način. Mislim da je ova godina, prva prava godina u kojoj nismo imali nikakve Covid19 restrikcije bila izrazito uspješna. Grad Bjelovar je svemu ovome dao jedan svoj financijski obol te se ovim putem zahvaljujem svim sportskim djelatnicima koji su pružili podršku prošlim, ali i budućem proračunu. Nadalje, kada sam ja postao gradonačelnik proračun je bio 4 milijuna kuna, dok je za iduću godinu planirano 9,9 milijuna. Dakle, to je više nego duplo i smatram da trebamo toliko ulagati u sport. Riječ je o normalnom povećanju i siguran sam da će proračun biti izglasan bez ikakvih poteškoća. Isto tako, mi i dalje otvaramo natječaje na koje se klubovi imaju mogućnost javiti. Sve to kako bi se naš bjelovarski sport što više razvijao, a sportaši su to zaslužili svojim predanim radom te odricanjima – ovo su riječi bjelovarskog gradonačelnika.

–Tijekom godine smo imali rebalans proračuna i u njemu smo mijenjali iznos sredstava pa i sama sredstva. Također, promijenjen je i ukupan iznos, kao što se mijenjao, odnosno povećavao broj klubova. Samim time se povećao broj sportaša koji su ostvarili pravo na stipendije te smo tu cjelokupnu priču uspješno odradili. Također, iskoristio bih ovu priliku i ovim putem svima zaželio puno uspjeha u budućim aktivnostima. Siguran sam da ćemo i u nadolazećoj godini biti itekako ponosni na naše sportaše, odnosno da ćemo dodjelu zasluženih priznanja našim sportašima, što je naš najdraži dio posla, a koja nam se bliži, obaviti s velikim ponosom – kratko nam je poručio Maletić, novi/stari predsjednik Športske Zajednice Grada Bjelovara. 

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika