Korisnici Doma za starije u Bjelovaru održali su tradicionalnu božićnu priredbu. Prvi put sudjelovao joj je župan Marko Marušić, a prva je bila i novoj ravnateljici Saneli Mlatilik koja je prije nekoliko tjedana preuzela dužnost.

– Kad sam došla ovdje, ono što sam uočila kod naših korisnika je velika skromnost. No, oni su i borbeni i mudri i znaju mi u hodu dati neki savjet. Jedan od savjeta moje bake je – samo se puno smij! Ja ću se držati toga da lijepa riječ i osmijeh sva vrata otvaraju i nadam se dobroj suradnji sa svima – kazala je Mlatilik i dodala kako je svjesna odgovornosti koju skrb o jednoj od najugroženijih i najosjetljivijih skupina društva zahtijeva.

Kako izgleda svakodnevica u Domu za starije županu nije nepoznanica.

– Moje dvije bake su bile korisnice ovog doma tako da znam kako vam je ovdje. Radit ćemo na tome da sve ono što vam nedostaje u suradnji s ravnateljicom i djelatnicima doma mi kao osnivač poboljšamo. U božićnom smo vremenu, pa vam prije svega želim zdravlja! Da u ova izazovna vremena budemo veseli, da se lijepo provedemo i uživamo u pjesmi koju su priredili korisnici doma jer vjerujem da je to ono što nam u ovo vrijeme treba – istaknuo je župan i poželio korisnicima i djelatnicima te županijske ustanove puno zdravlja, mira i blagostanja.

Korisnike i sve nazočne pozdravio je i pater Rikard Patafta, Bjelovarčanima poznatiji kao fra Riki iz župe sv. Antuna Padovanskog koji svakog utorka služi svetu misu u domu. Potom su korisnici izveli splet božićnih pjesama, recitacija i igrokaz o Božiću.