Župan i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Bjelovara Marko Marušić u pratnji članova proširenog Predsjedništva Gradske organizacije predao je Gradskom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za liste za članove mjesnih odbora. Kako je rekao Marušić HDZ samostalno izlazi na  izbore za mjesne odbore, a predao je 25 lista.

Nije to trenutni odraz rejtinga stranke, no svi oni koji su htjeli istupiti i predati liste dobili su našu podršku. Mi ćemo se sad okrenuti Božiću jer je je najvažnije da budemo u miru sa svojim obiteljima, onda ćemo iza Nove godine okupiti naše članstvo i krenuti s pripremama za izbore gdje ćemo dati sve od sebe da ostvarimo najbolji rezultat. Osobno smatram da je ovih 38 odbora zaista previše za naš grad, pogotovo ako uzmemo u obzir da Varaždin ima 16, a Osijek 15 odbora. Mislim da trebamo ići u smjeru smanjenja broja odbora. Sutra je i Županijska skupština gdje ćemo izglasati županijski proračun s nizom dobrih projekata u korist svih naših sumještana, rekao je Marušić.

Na pitanje zašto se HDZ dosad kao dio gradske vlasti nije zalagao za smanjenje broja mjesnih odbora, Marušić je odgovorio:

– Mi smo uvijek otvoreni za komunikaciju i sigurno je da ćemo sad, s obzirom da sam ja novi predsjednik Gradskog odbora definitivno ići u razgovore oko smanjenja broja mjesnih odbora jer ih je previše, zaključio je Marušić.