Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije raspisao je natječaj kojim će sufinancirati izgradnju, obnovu i poboljšanje nogometne infrastrukture na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a klubovima se nudi financijska injekcija od ukupno 400 tisuća kuna. Ta sredstva su osigurana u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

Kako stoji u natječaju nogometni klubovi moraju prijaviti projekt, a ako zadovolje tražene uvjete, Nogometni savez BBŽ sufinancirat će njihovu priču do najviše 50 posto ukupne vrijednosti tog projekta, pri čemu će najveći iznos sufinanciranja iznositi do 20 tisuća kuna.

Ostatak novca do pune cijene vrijednosti projekta prijavitelj je dužan osigurati iz drugih izvora (jedinica lokalne samouprave – općina, grad, trgovačko društvo, sponzor, vlastita sredstva) te o tome priložiti odgovarajuću odluku, što je dokaz da je klub osigurao preostali iznos novca potrebna za realizaciju projekta.

Evo za točno što klubovi mogu dobiti novac

Ono što Županijski nogometni savez na čelu s predsjednikom Slavkom Prišćanom koji je ujedno i potpredsjednik HNS-a, planira financirati je;
1. Obnova, sanacija ili navodnjavanje terena za igru (travnjaka)
2. Obnova i sanacija zaštitne ograde oko nogometnog igrališta
3. Obnova, dogradnja, adaptacija i opremanje svlačionica
4. Nabava uređaja i opreme za održavanje terena za igru (travnjaka)
5. Postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu
6. Nabava prijenosnih aluminijskih golova svih dimenzija
7. Nabava ili izrada kućica za pričuvne igrače ili adaptacija postojećih

Natječaj traje do 27. prosinca

Natječaj je otvoren do 27. prosinca, a prijave se dostavljaju na propisanom obrascu koji je dio ovog Natječaja i objavljen je na internet stranici Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije (www.nsbbz.hr) ili se može preuzeti u Uredu NSBBŽ-a, uz prilaganje obavezne dokumentacije. Obrazac prijave mora biti popunjen i ispisan isključivo putem računala (ne ručno).