Foto/01 portal

Nakon 2019., Dubrava je i ove godine spletom okolnosti ugostila Finale svjetskom kupa samostrelom. Dobro uigrana ekipa predvođena Brankom Pereglinom u krakom je vremenu pripremila sve kako bi trodnevno natjecanje prošlo u što boljem redu. Organizacija natjecanja odrađena je na zavidnoj razini, a uz reprezentaciju Hrvatske, na završnom natjecanju u Dubravi nastupile su još reprezentacije; Češke, Estonije, Francuske, Mađarske i Švicarske.

-Smotra najbolji nogometaša svijeta održava se u Kataru, a smotra najboljih strijelaca samostrelom u Dubravi, na što smo iznimno ponosni. Ovdje bih se naročito zahvalio obitelji Pereglin koja je uspješna u ovom sportu dugi niz godina- istaknuo je Ante Grizelj, koji se nazočnima obratio u ime načelnika Tomislava Okroše.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, kazao je kako je SD Dubrava 1094 jedna od perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji.

-Mi Hrvati u sportu funkcioniramo na entuzijazmu, inatu i dišpetu. To upravo vidimo ovdje u Dubravi, koju je sportski uzdigla obitelj Pereglin- poručio je Bregović.

Čast da otvori natjecanje pripala je predsjednik Svjetske samostrelske unije, Peri Stojniću.

-Dubrava je ponovno tu, no ne bez razloga, jer Dubrava i samostrel su se spojili- zaključio je Stojnić.

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Domagoj Pereglin, dok je na opće iznenađenje prisutnih bez pobjede ostala Valentina Mrnjavčić Pereglin koja je zauzela treće mjesto, a na pobjedničkom postolju bila je mlada Ivanićanka, inače juniorska prvakinja Iva Popović Gecan.

Nakon natjecateljskog dijela u dvorani Osnovne škole Dubrava, u Restoranu Sablić održana je gala večer na kojoj su dodijeljeni veliki kristalni globusi koje su u vitrine spremili Dubravci – Valentina Mrnjavčić Pereglin i Domagoj Pereglin.