Prošle subote (10. prosinca), u mjesnom domu Općine Nova Rača je organizirana “Bijela noć”. Riječ je o proslavi završnice sezone NK Trnski Nova Rača – Bjelovarsko-bilogorskog županijskog nogometnog prvoligaša. Za Račance je prvi dio sezone, odnosno prvih 15. kola (14 odigranih utakmica zbog neparnog broja momčadi) prošlo odlično, a to u prijevodu znači da izabranici igrača/trenera Denisa Nađa nisu doživjeli niti jedan poraz. Imaju devet pobjeda te pet neriješenih ishoda što im je ovoga trenutka dovoljno za 32 boda (druga pozicija ukupnog poretka odmah iza Hajduka iz Hercegovca koji je na brojci 35 u rubrici bodovi).

Dakle, svi okupljeni simpatizeri, među kojima su također bili i klupski sponzori su imali puno razloga za slavlje, a zabavljao ih je glazbeni sastav “Panonija band“. Stoga, atmosfera je bila na vrhunskom nivou, uživalo se do ranih jutarnjih sati i sada se u redovima momčadi s igrališta “Domagoj Novak” samo mogu nadati kako će se ovako dobra njihova forma nastaviti i u drugom dijelu prvenstva. Također, kao zaključak ove super pozitivne priče vam donosimo riječi općinskog načelnika Darka Knežića, klupskog predsjednika Željka Ćurića i igrača/trenera – Nađa. Tu je i bogata fotogalerija.

–Bila je ovo jedna prekrasna, šampionska večer u Novoj Rači. Za nju je zaslužna momčad Trnskog koja, iako polusezonu nije okončala na prvome mjestu, učinila je jedan odličan rezultat – nije doživjela niti jedan gubitak. Dakle, s ove večeri nosim predivne dojmove. Ovo je jedno jedinstvo, sloga, baš kao što je to slučaj kod naše nogometne izabrane vrste. Nadam se da će momci nastaviti s ovakvim ostvarenjima, a još jednom ponavljam – odlična su, složna momčad. Također, u svemu ovome svoju ulogu imaju i djevojke, odnosno žene. Stoga, svi navijači našega kluba mogu biti sretni i zadovoljni – kazao nam je Knežić.

–Dojmovi nakon ovako uspješne polusezone su izrazito veliki, itekako pozitivni. Kada govorimo o samoj momčadi, treneru te upravi moram kazati kako sve odlično funkcionira. Drago mi je što se momčad posložila. Nema nikakvih klanova, svi zajedno se slažemo i ta činjenica mi je najdraža. Nemamo neke određene ciljeve iako bismo naravno voljeli biti prvoplasirani. No, kao što sam već rekao – najvažnije od svega jest da budemo klapa te da nastavimo ovim putem u svim našim uzrastima. Također, drago mi je, kada je riječ o ovoj večeri da su za nju zapravo najodgovorniji sami nogometaši te pojedine njihove djevojke, odnosno žene. Dakle, da nije bilo njih ovo ne bi bilo moguće.

Stoga se ovim putem želim zahvaliti svim tim djevojkama i ženama na svesrdnoj pomoći, a ponajviše našem načelniku koji je prepoznao naš mukotrpan rad. Naše rezultatsko postignuće je veliko zbog čega mi je također izuzetno drago te želim istaknuti i činjenicu što je sve to postignuto uz domaći kadar. Taj kadar će, mišljenja sam, obzirom na sadašnje stanje sigurno ostati još nekoliko godina. Zaključno, svim momcima i u idućoj polusezoni želim puno sportske sreće, zdravlja te se nadam da ćemo NK Hajduk Hercegovac „skinuti“ s liderske pozicije – opširno nam je govorio Ćurić.

–Nažalost, „Bijela noć“ se nije održavala unazad nekoliko godina zbog poteškoća s koronavirusom, no sada se konačno vratila. Sve to uslijed odlične atmosfere u našoj momčadi, a dakako, i fenomenalnih rezultata koje smo ostvarili. U cijeloj toj priči nas budno prati Općina na čelu s načelnikom Knežićem, a i klupskim predsjednikom Ćurićem. Također, tu je i naš bivši predsjednik Miličević te ostale osobe bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Dakle, rezultat je u prvom planu, ali tu ima mnogo stvari koje se moraju poklopiti kako bi se do njega došlo. Te stvari se niti ne vide što znači da iza svega toga stoji mukotrpan trud.

Naravno, najzaslužniji su igrači i svaka im čast. Ja im se zahvaljujem na cjelokupnom zalaganju, a ono što bih želio istaknuti jest to da smo mi, na dva tjedna treninga jako brojni. Ima nas od dvadesetak naviše, ponekad čak na raspolaganju imam tridesetoricu nogometaša. Uz to, riječ je o mladim nogometašima te se poslije treninga ostajemo družiti što je izuzetno važno za pozitivnu atmosferu. Za sada smo drugoplasirani. Prvog mjesta nas je koštalo pet neodlučenih utakmica, međutim, primili smo svega devet zgoditaka. Dakle, ostvarenje je jako dobro i za mene kao trenera je to jedno veliko postignuće.

Nadalje, kako će biti na kraju sezone ne znam, no mi ćemo težiti što boljem plasmanu. Uostalom, kao i svaka druga momčad. Tu je NK Hajduk Hercegovac koji je izrazito dobro posložen. Na čelu mu je trener Pokopac kojega jako cijenim, a jedan motiv više za njih je klupska stogodišnjica. No, mi ćemo im svakako pokušati pomrsiti račune, a najveće pojačanje bi za nas bio povratak Vlahovića koji se liječi od ozljede koljena. Plan je s njim napraviti dobre pripreme te sam siguran da bi uz sve njegove kvalitete mogli napasti naslov prvaka. Imamo vrhunske uvjete, imamo zajedništvo koje nas krasi te je na nama samo marljivo trenirati. Dakle, stvaramo jednu dobru priču te ćemo tako nastaviti – razgovorljiv je ovom prilikom bio Nađ.