U Čazmi se danas voze prvi brzinski ispiti „3. Winter Rally Show Čazma 2022“. Nakon što je ranije odvezen tzv. shakedown od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima, u Čazmi je u 16 sati svečano otvorena ova zanimljiva utrka koja je u Čazmu privukla tridesetak posada i zemlje i susjednih država. Znak za start dali su bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Župan Marušić rekao je kako mu je drago što su Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija domaćini ovog natjecanja te da je Županija po prvi put sudjelovala u suorganizaciji. Zaželio je svim vozačima uspješnu utrku i da svi stignu do cilja.

Gradonačelnik Pirak je zahvalio svima koji pomažu i sudjeluju u njemu, kao i Županiji koja se od ove godine uključila u organizaciju i zaželio da ovaj reli u godinama koje dolaze postane još veći.

Večeras se voze dva brzinska ispita u centru Čazme, a vozači će posjetiti i Ivansku dok sutra slijede brzinski ispiti od 8 ujutro na dionici Donji Miklouš – Šimljanik. Sve bi trebalo završiti oko 15 sati proglašenjem pobjednika na aerodromu u Grabovnici.