Od danas  10. prosinca sve do 8. siječnja 2023. Bjelovarčani će moći uživati u klizanju na klizalištu površine od 500 četvornih metara.

– Vjerujem da će svi uživati i da će Advent u Bjelovaru biti jednako dobar kao i prošle godine, da će i dosta Bjelovarčana na privremenom radu van zemlje doći sa svojim obiteljima ovdje i uživati u svemu što smo pripremili ove godine u vrijeme adventa, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako se cijene nisu mijenjale usprkos inflaciji, pa će tako  djeca do sedam godina ulaznicu za klizanje plaćati 10 kn, a svi ostali 15 kuna za sat vremena. Najam klizaljki i pomagala za klizanje je 10 kuna.

– Tvrtka Komunalac i ove godine organizira sve oko klizališta. Prošle godine je sve bilo odlično napravljeno i organizirano i pohvaljujem sve marljive djelatnike Komunalca na čelu s vodstvom tvrtke i vjerujem da će sudeći po velikom odazivu na otvorenje klizalište ispuniti sva očekivanja naših građana, rekao je Hrebak.

Radno vrijeme klizališta od ponedjeljka do četvrtka bit će od 11 do 21 sat, petkom i subotom od 11 do 24 sata, a nedjeljom od 9 do 22 sata. U prijepodnevnim terminima radnim danima klizat će vrtićanci za koje je grad osigurao sredstva za školu klizanja.

– Bili smo motivirani činjenicom da se na ovom klizalištu pretežno kližu djeca i briga o njima i mlađima naraštajima nama je iznad svih profita i očekujemo da ćemo u maniri dobrog gospodara na ovom klizalištu pokriti sve troškove  koje kao tvrtka imamo i da će ova sezona klizanja biti uspješna kao i prošla, kazao je Josip Heged, član Uprave Komunalca, tvrtke koja je zadužena za upravljanje klizalištem.