Općinski načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac potpisao je još dva Ugovora o dodjeli financijske potpore za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo s dvije mlade obitelji koje su na području Velikog Trojstva kupile kuću. Potpore su ukupno vrijedne 54.513,60 kuna, a mlade obitelji primat će ih u mjesečnim iznosima sljedećih 60 mjeseci.

Potpore su dodijeljene temeljem Odluke Općinskog vijeća o financijskoj potpori mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo kojom je utvrđeno pravo na financijsku potporu mladim obiteljima za rješavanje stambenih pitanja na području općine, visina i način isplate financijske potpore, te uvjeti i postupak dodijele, a u svrhu poticanja demografske obnove, regeneracije naselja, te doseljavanja, odnosno smanjenja iseljavanja mladih obitelji, kao i pomoći mladim obiteljima.

– Čestitamo mladim obiteljima na rješavanju ovog važnog životnog pitanja i veselimo se što su odabrali Općinu Veliko Trojstvo za život svoje mlade obitelji, rekao je načelnik Marko Kutanjac.

Mlade obitelji koje rješavaju svoje stambeno pitanje i ispunjavaju uvijete, potporu Općine mogu ostvariti prijavom na raspisani javni poziv koji je dostupan OVDJE