Uređuje se središte naselja Draganec, temeljem projekta „Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec“, prijavljenog unutar Mjere 2.1.1 „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, na natječaju LAG-a Moslavina.

– Ukupna vrijednost projekta, temeljem kojeg će Draganec dobiti lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem je 618.178,74 kn – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Projekt je prvenstveno namijenjen djeci Gornjeg Draganca koja će koristiti dječje igralište kao prostor za razvoj društvenih i socijalnih vještina, igru i rekreaciju. Također, stanovnicima naselja Gornji Draganec, kojima će ovim putem biti osiguran prostor za druženje. Naravno, u konačnici, novi će prostor biti dostupan svoj djeci kao i svim stanovnicima grada Čazme i susjednih gradova i općina, koji će ga moći koristiti.

Projekt je pripremila Razvojna agencija Čazma, a potrebna sredstva za realizaciju ulaganja koja čine razliku između potpore i ukupne vrijednosti projekta osigurana su u proračunu Grada Čazme.